Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » integrala simpla
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
stirb
Grup: membru
16 Jun 2010, 23:04

[Trimite mesaj privat]

integrala simpla    [Editează]  [Citează] 

am si eu o integrala simpla dar nu stiu sa o fac putin ajutor, va rog:

integrala de la 0 la 4 din e la -t^2 dt

*scuze dar nu stiu sa folosesc LaTex

Pitagora
Grup: Administrator
13 Jun 2010, 19:48

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
am si eu o integrala simpla dar nu stiu sa o fac putin ajutor, va rog:

integrala de la 0 la 4 din e la -t^2 dt

*scuze dar nu stiu sa folosesc LaTex

Aproape in fiecare luna se mai gaseste cineva sa ne testeze cu o integrala de acest tip. Daca nu v-ati obosit sa cautati in Forum sa vedeti ca stim ce este cu integrala asta, scrieti de ce va trebuie si apoi continuam discutia.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
enescu
Grup: moderator
13 Jun 2010, 20:15

[Trimite mesaj privat]

Chiar sunt curios cum se poate cauta asa ceva. Am incercat, pentru ca mi-am amintit ca am mai raspuns la ceva similar (si cred ca e un subiect de bac unde apare integrala asta) dar n-am reusit.

ana fuia
13 Jun 2010, 21:34

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Chiar sunt curios cum se poate cauta asa ceva.

Incepe?i prin a c?uta altceva
http://www.pro-didactica.ro/forum/index.php?forumID=8&ID=20726

---
Anamaria
Euclid
13 Jun 2010, 22:17

[Trimite mesaj privat]

Formulele matematice sunt dificil de cautat. Nu am rezolvat inca aceasta problema. Dar, ghicind raspunsul, o cautare cu cuvintele cheie "functii elementare" da cateva rezultate relevante. Totusi, nu am gasit nici noi EXACT aceasta integrala (de la 0 la 4).

Nici in 'iBac' lucrurile nu stau mai bine, daca vrem sa cautam ceva precis. De exemplu, am sapat dupa problemele ce s-au dat la olimpici. Am putea pune pariu ca sunt similare (daca nu chiar identice) cu cateva din subiectele din 2009 (care sunt in iBac).

---
Euclid
enescu
Grup: moderator
14 Jun 2010, 01:59

[Trimite mesaj privat]

Adevarul este c? func?ia "C?utare în forum" e, practic, inutil?, nu?

Euclid
14 Jun 2010, 04:24

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Adevarul este c? func?ia "C?utare în forum" e, practic, inutil?, nu?

Nu.

---
Euclid
ge0rge04
15 Jun 2010, 22:29

[Trimite mesaj privat]

Mai multe detalii despre functia erf si despre calculul analitic al integralei poti gasi aici

gauss
16 Jun 2010, 23:04

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Mai multe detalii despre functia erf si despre calculul analitic al integralei poti gasi aici

Daca fiecare tot a mai scris ceva la problema asta, am zis sa mai scriu si io ceva. La scoala apare impresia, motivata de faptul ca fiecare integrala din carte are si raspunsul la sfarsitul cartii sau in alta carte, ca fiecare integrala dintr-o functie "ce poate fi scrisa" cu functii rationale, exp, ln, sin, arcsin, cos, arccos, tg, arctg, radicali si cam atat "neaparat" are si o solutie, anume din aceeasi "botanica" de functii. Lucrul acesta este greu de formulat si in majoritatea acceptilor normale in constructia acestei botanici, fals. Ei bine, exemplul din aceasta discutie este unul tipic. S-a demonstrat ca rezultatul nu intra in aceasta "botanica". Solutia in matematica este de a da un nou nume noii functii. Mai sus am vazut numele erf - error function - cu ea se poate modela distributia erorilor la cine stie ce experiment. Deci este important sa desenam ceva calculand numeric, mult mai important pentru statisticieni decat sa avem o descriere purista in formule pentru analisti.

Valori numerice pot fi calculate in acest secol usor. (Exista si tabele pentru asa ceva...) De exemplu (cod gp/pari):

? intnum( t=0,4, exp( -t^2 ) )
%1 = 0.8862269117895689457716789325

? sqrt( Pi ) / 2 * (erfc(0.) - erfc(4.))
%2 = 0.8862269117895689457716789325

Mai sus cer ce are deja implementat pari, anume functia eroare complementara... Normarea aparent nenaturala a functiei erfc cu acel radical din pi pe ceva este de asa natura facuta inca sa avem:

? erfc(0.)
%3 = 1.000000000000000000000000000

Numai de curiozitate: De unde provine problema? (Acel 4 il vad pentru prima oara, oamenii incearca cu integrala de la zero la unu de obicei...)

---
df (gauss)
[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ