Autor |
Mesaj |
|
Se da sirul de numere
Care este al 100-lea termen al sirului?
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
19702
|
|
corect! da' cum ?
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] Se da sirul de numere
Care este al 100-lea termen al sirului? |
Cu nota?ia
, constat?m c? ?irul
începe cu
iar ?irul
(ob?inut iterând aceea?i metod?) începe cu
Normal c? în acest moment ne gândim la ?irul constant. Rezolv?m repede recuren?a
?i ob?inem
.
Exerci?iile de acest tip sunt controversate. Personal, am avut nevoie câteodat? s? "ghicesc" forma general? a unui ?ir numeric. De obicei încep prin a apela la enciclopedia online a ?irurilor numerice.
---
Euclid
|
|
N-o sa va vina sa credeti dar acest exercitiu se cere rezolvat la nivelul clasei a 4 a ! Sa incercam asa...
Si ar mai fi ceva ...
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] N-o sa va vina sa credeti dar acest exercitiu se cere rezolvat la nivelul clasei a 4 a ! Sa incercam asa...
Si ar mai fi ceva ...
|
Într-adev?r formula mea era gre?it? (index?m ?irul începând cu 1 nu cu 0). Totu?i nu a?i specificat niciunde c? problema este de clasa a IV-a.
---
Euclid
|
|
Eu m-am gandit la o solutie acceptabila la clasa a 4 a ...mai asteptam putin si o scriu?
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Si inca doua intrebari...Mai exista in sir doi termeni consecutivi incat unul sa fie dublul precedentului? (asta pentru copii mai mari...de-a 8 a)?
Cat este suma primilor 100 de termeni ai sirului?
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] Se da sirul de numere
Care este al 100-lea termen al sirului? |
Adunam , reducem termenii asemenea si gasim
si apoi calculam ce termen vreti.
Obs.1 Cam grea problema pentru clasa a 4-a;
Obs.2 Copiii de a 8-a nu mai invata de prin luna mai,si nu,nu mai exista alti doi termeni consecutivi in ipoteza data.
Obs.3 Si uite asa, noroc cu o problema de a 4-a,am rezolvat si eu o "Probelma Saptamanii"
--- Anamaria
|
|
si suma primilor 100 de termeni? rezolvati pana la capat...macar !
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] N-o sa va vina sa credeti dar acest exercitiu se cere rezolvat la nivelul clasei a 4 a ! Sa incercam asa...
Si ar mai fi ceva ...
|
Pai ,daca folosim formula asta
,e usor calculul sumei,sau doriti alta metoda?
--- Anamaria
|