Autor |
Mesaj |
|
La un concurs de matematic? au participat 150 de elevi. 120 de elevi au rezolvat prima problem?, 135 au rezolvat a doua problem?, 100 au rezolvat problema a treia ?i 96 de elevi au rezolvat problema a patra. Oare a rezolvat cineva toate problemele? Cati or fi?
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] La un concurs de matematic? au participat 150 de elevi. 120 de elevi au rezolvat prima problem?, 135 au rezolvat a doua problem?, 100 au rezolvat problema a treia ?i 96 de elevi au rezolvat problema a patra. Oare a rezolvat cineva toate problemele? Cati or fi?
|
Cel putin un elev a facut toate problemele.Cel mult 5 elevi au facut toate problemele.
|
|
da' de ce? o solutie mititica se poate?
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] da' de ce? o solutie mititica se poate? |
Operatii cu multimi care arata ca cel putin un elev a rezolvat toate problemele.Rectific nu 5 ci cel mult 4 elevi au facut toate problemele,dar in acest caz nu stiu daca e bine.
|
|
[Citat] La un concurs de matematic? au participat 150 de elevi. 120 de elevi au rezolvat prima problem?, 135 au rezolvat a doua problem?, 100 au rezolvat problema a treia ?i 96 de elevi au rezolvat problema a patra. Oare a rezolvat cineva toate problemele? Cati or fi?
|
A-elevii ce au rez prima problema
B................ a doua.........
C................ a treia.........
D................ a patra.........
Atunci daca
sunt 15 elevi care nu au rezolvat nici o problema.
COMPLETARE: Nu am citit cu atentie intrebarea si am dat raspunsul pentru alta!
--- C.Telteu
|
|
ei na!
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Da ce nu va place? Nu e corect rationamentul?
--- C.Telteu
|
|
Cel pu?in un elev a rezolvat toate problemele ?i cel mult 96 au avut aceast? performan??.
S? calcul?m astfel: 30 de elevi nu au rezolvat problema 1, 15 problema 2, 50 problema 3 ?i 54 problema 4. Dac? submul?imile de elevi care nu au rezolvat cel pu?in o problem? sunt disjuncte, atunci avem 30+15+50+54=149 de elevi care nu au rezolvat m?car o problem?. Deci, cel pu?in unul le-a rezolvat pe toate.
Pentru cealalt? limit?, cred c? e evident...
|
|
corect la prima varianta! ce inseamna evident la cea de-a doua varianta?
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Chiar e evident. Sa numerotam elevii de la 1 la 150 si sa presupunem ca primii 120 au rezolvat problema 1, primii 135 problema 2,?amd. Ce e greu de în?eles c? în cazul ?sta 96 de elevi le rezolv? pe toate?
|
|
da domnule ...cel MULT ! asa-i!
--- Doamne ajuta...
Petre
|