Autor |
Mesaj |
|
O vulpe urm?re?te un iepure care are în fa?a ei un avans de 10 de s?rituri (de iepure). Câte s?rituri trebuie s? fac? vulpea ca s? ajung? iepurele ?tiind c?, pe când vulpea face 7 s?rituri iepurele face 10, dar 5 s?rituri de-ale vulpii fac cât 7 s?rituri de-ale iepurelui?
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] O vulpe urm?re?te un iepure care are în fa?a ei un avans de 10 de s?rituri (de iepure). Câte s?rituri trebuie s? fac? vulpea ca s? ajung? iepurele ?tiind c?, pe când vulpea face 7 s?rituri iepurele face 10, dar 5 s?rituri de-ale vulpii fac cât 7 s?rituri de-ale iepurelui?
|
350
--- C.Telteu
|
|
Copiii de clasa a IV nu mai au nici o sansa sa treaca pe a V-a fara a urâââââ ceea ce ei numesc aritmetica...
--- df (gauss)
|
|
[Citat] O vulpe urm?re?te un iepure care are în fa?a ei un avans de 10 de s?rituri (de iepure). Câte s?rituri trebuie s? fac? vulpea ca s? ajung? iepurele ?tiind c?, pe când vulpea face 7 s?rituri iepurele face 10, dar 5 s?rituri de-ale vulpii fac cât 7 s?rituri de-ale iepurelui? |
Nu-mi este clar ceva caci din conditiile problemei rezulta ca 49=50!!!???Eu cred ca problema este imposibil de rezolvat.
|
|
copiii au sanse sa nu urasca matematica pentru ca judeca altfel decat noi...mai simplu...
sa ne mai gandim oleaca...
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
In timp ce vulpea face 35 sarituri, iepurele face 50, iar cele 35 sarituri ale vulpii fac cat 49 ale iepurelui. Deci la 35 sarituri, vulpea recupereaza o saritura a iepurelui, si cum iepurele avea in avans 10 sarituri, acestea vor fi recuperate dupa 350 sarituri ale vulpii.
PS: Problema mergea la istetii cei mici. Ca si cealalta, si ca si cea postata mai demult, cu ogarul....
--- C.Telteu
|