Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[Prima pagină]   « [1] [2]
Autor Mesaj
ana fuia
Grup: membru
14 Apr 2010, 15:41

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
Sa nu fie cu banat...! aveti un contraexemplu de la domnul profesor Enescu ! deci nu are o valoare minima...

Sper sa nu fiu banat...

Iar eu cu Off topic...pe vremea cand Eminescu scria "...si de n-o fi cu banat/Domnul nostru ar vrea sa-l vada pe maritul imparat",oamenii nu puteau fi banati.

---
Anamaria
bogdan07
Grup: membru
28 Dec 2010, 11:42

[Trimite mesaj privat]

Pffffff...bre TAMREF, inainte de-a te apuca de probleme de matematica, pune-ti putin la punct LOGICA si RATIONAMENTUL!! Ca stai slabut de tot cu ele...
Si mai lasa-ne cu "diferite de zero si prime intre ele" ca ne-ai innebunit!!!
Ca am mai vazut pe cineva care sustine ca a demonstrat marea teorema alui Fermat, ba a scos si o carticica, pardon maculatura! Il cheama Dumitru Panturu si e un monument de prostie!(e profesor la facultatea de mecanica din Galati)
El are de demonstrat ca ecuatia Fermat x^n+y^n=z^n nu are solutii in numere intregi. Dar ce demonstreaza "desteptul"?? El demonstreaza ca ecuatia are o solutie cu x,y,z irationale!!! De aici deducand, in logica lui de balta ca ecuatia nu poate avea solutii in numere intregi!!!! Si concluzioneaza frumos la sfarsitul cartuliei(care enumai buna de pus pe foc): aceasta trebuie sa fi fost demonstratia data de Fermat!!! :looooooooooooooooooooooooool:.
Matematica asta e o stiinta exacta,ba chiar foarte exacta, iar unii nu prea pricep asta, chiar daca se declara "pasionati".
In alta ordine de idei, in cazul nostru, nu e deloc o subtilitate sa-ti dai seama ca poti arata ca minimul ala nu exista, fara sa gasesti toate solutiile ecuatiei!
E suficient sa am o familie de solutii PARTICULARE pentru care suma ceruta de tine se duce la -infinit. SI ATUNCI, NU E SUFICIENT??? La ce sa le mai gasesc si pe altele, daca astea ma asigura ca minimul nu exista?????
Vai de mine...e ceva logic si pentru un muncitor de pe strada, nu trebuie sa fii matematician ca sa te prinzi de asa ceva.
Deci, sa recapitulam:
1) pune-ti logica la punct(desi e greu, daca n-ai mintea formata cum trebuie pentru matematica, s-o mai schimbi acum)
2) mai lasa-ne cu "diferite de zero si prime intre ele", ca ne-ai disperat!!
3)mai lasa-ne cu "toata stima, DOMNULE PROFESOR,etc.
Daca nu stii, matematicienii de cele mai multe ori sunt oameni modesti, carora chiar le displac atatea formule sofisticate de adresare! Asta ca un argument in plus ca nu prea te incadrezi in peisajul corect!

[Prima pagină]   « [1] [2]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ