Autor |
Mesaj |
|
Sa se demonstreze ca
----- ------ ------- -----
X1X+ X2X + ........ + X9X
------------------------------------------
-----
X5X
este patrat perfect .
Nu reusesc sa demonstrez !
Am facut
X1X= 100x+10+x = 101x+10
X2X=100x+20+x =101x+20
X9X= 100x+90+x =101x+90
X5X=100x+ 50+x =101x+50
10+20+......90 = 10* ( 1+2+....+9 )=10*45
101x +10+101x+ 20 +.....+101x+90
------------------------------- =
101x +50
101x *9 +(10+20+....90)
---------------------- =
101x+50
101X*9 + 10*45
-------------- =
101x+50
Si de aici .....
poate nu am facut bine nici pana aici .....
multumesc !alexsiady
|
|
Nu se intelege prea bine problema...nu stiu ce-i cu toate libniutele alea.Eu inteleg ca problema spune asta:
Sa se demonstreze ca nr :
este patrat perfect orice x.
Cred ca este o greseala pe undeva pt ca ,dupa cum ai calculat si tu obtinem
care nu este patrat perfect orice x.
De exemplu pt x=1 numarul 1510 nu este patrat perfect.
Poate ca trebuie sa afli x stiind ca N este patrat perfect.
--- 2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
|
|
nu e patrat perfect!
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Draga alexsiady, oamenii astia nu se pricep de loc la ghicit, nu inteleg nimic din arta ASCII si marea cultura lasata omenirii de la desenele rupestre si trupestre pana la cuneiforme si cuneidiforme.
Da, intr-adevar, daca x este o cifra nenula, atunci:
un patrat perfect. Este cum ai inceput mai sus, un pas inainte de a termina.
--- df (gauss)
|
|
x1x(cu bara)+ x2x ( cu bara ) +......+x9x ( cu bara ) /(totul supra ) x5x ( cu bara)
imi cer scuze , dar nu stiu sa folosesc programul cu simboluri matematice .
|
|
Ajuta-ne te rog, invatand LaTeX.
Astfel, vei ajuta pe multi altii cativa ani de acum inainte. De exemplu pe cel ce-ti va da tema de diploma in facultate!
--- df (gauss)
|
|
voi incerca .....dar imi trebuie putin ajutor .am incercat si nu am reusit .VA voi urma sfatul .
1+2 +3 +......9 = 45 nu 50
|
|
Atunci descrie-ne te rog in cuvinte ca x5x este un numar de trei cifre.
De asemenea, o prezentare simpla, folosind doar comanda \frac, inevitabila deja de la primele postari, ar da o forma mult mai simpla si usor de digerat... de exemplu:
precizand apoi in cuvinte ca nu avem de-a face cu inmultiri, ci cu numere de trei cifre. Eu apreciez foarte mult ca problema a fost dusa departe, doar un pas inainte de tzel! Excelent!
N.B. Daca sunt postate lucruri in latex pe site, care sunt interesante ca forma, eu ma mai uit la cod apasand un "citeaza" si renuntzand la postare dupa aceea! E o sursa buna de a imbunatati propria estetica de paginare a formulelor.
--- df (gauss)
|
|
suma lui gauss pt nr consecutive
1+2+3+....n = n*(n+1)/2
|
|
[Citat] voi incerca .....dar imi trebuie putin ajutor .am incercat si nu am reusit .VA voi urma sfatul .
1+2 +3 +......9 = 45 nu 50 |
Da, multumesc de corectura, ce am postat inainte era gresit rau (am uitat un 0 la 450 si unul la 50 si parantezele erau plasate incorect, m-am corectat intre timp), eu folosesc pagina de raspunsuri uneori si ca un fel de ciorna, cer scuze!
--- df (gauss)
|
|
am inteles cum ati rezolvat ex( e foarte bine explicat ) , doar partea cu suma lui gauss ....
AM INTELES SI FINALUL EXERCITIULUI .SCUZE
Acum , va rog , un mic ajutor cu simbolurile matematice
dupa ce am scris exercitiul cu ajutorul TeXaide si mai departe .....???? am dat copy , dar nu reusesc sa-l postez pe aceasta pagina .
|