Autor |
Mesaj |
|
Se considera ecuatia 2x^2-2mx+m^2-2m=0 unde m apartine R.Produsul radacinilor apartine carui interval?
|
|
[Citat] Se considera ecuatia 2x^2-2mx+m^2-2m=0 unde m apartine R.Produsul radacinilor apartine carui interval? |
Produsul r?d?cinilor este
---
Euclid
|
|
La variantele de raspunsuri din carte, este data drept solutie intervalul [-1/2,4]???
|
|
[Citat] La variantele de raspunsuri din carte, este data drept solutie intervalul [-1/2,4]??? |
Acel r?spuns ar fi corect dac? ne restrângem la cazul în care ecua?ia are solu?ii reale. Enun?ul NU specific? acest fapt.
---
Euclid
|
|
Mea culpa...am omis sa specific ca radacinile sunt reale...Mii de scuze...
|
|
Adaugand conditia ca ecuatia sa aiba radacini reale (Delta mai mare sau egal cu zero) Obtinem intervalul [0,4] care intersectat cu (-1/2,infinit) ne da [0,4]si tot nu da solutia indicata de ei in carte...Nu mai pricep...
|
|
Un plot al functiei m -> (m^2-2m)/2 ce intervine mai sus drept produs al radacinilor pentru m in [0,4], astfel incat conditia de radacini reale sa fie indeplinita, este:
Care este imaginea intervalului [0,4] prin aceasta functie de gradul II ? ...
(Si pe mine ma fura uneori peisajul... Nici o problema, toate greselile trebuie facute pana cu o zi inainte de bac...)
--- df (gauss)
|
|
Oky...pe grafic am priceput...mama ei de problema...Multam fain!
|