Autor |
Mesaj |
|
|
|
[Citat] 5^(x+1)ln5-5^xln5-4ln5>0 |
Care e ipoteza? Care e întrebarea?
---
Euclid
|
|
Si mie mi-e neclar despre ce este vorba, dar poate aranjam acum pentru toate timpurile urmatoarele:
Formularile ar fi bine sa fie insotite de propozitii in limba romana care sa specifice ce se da, ce se cere si ce a incercat cel ce propune, apoi sursa si nivelul.
Daca o problema se poate usor reformula incat ea sa fie "destelenita", atunci versiunea destelenita este de preferat. Mai sus se poate (cred) da factor comun acel ln 5 >0...
Substituind 5^x cu y sigur se pot face ceva pasi mai departe... Ei bine, cand vine o indicatie, cel ce a cerut problema este rugat sa tipareasca singur solutia pana la capat. Sau macar pasii ca sa vedem si noi ca nu vorbim in gol. (Altfel sunt eu obligat sa tratez discriminatoriu pe cei de pe forum, anume, cand vad ca tiparesc din timpul meu liber in gol pentru ceva fara cap si fara coada, pentru a incerca sa fac ceva limpede pentru o persoana si cand vad ca ecoul este neinteresul, nu voi mai raspunde in viitorul ramas... In cazuri extreme cred ca profit in sfarsit de functia "delete thread"... )
--- df (gauss)
|
|
[Citat] Si mie mi-e neclar despre ce este vorba, dar poate aranjam acum pentru toate timpurile urmatoarele: Formularile ar fi bine sa fie insotite de propozitii in limba romana care sa specifice ce se da, ce se cere si ce a incercat cel ce propune, apoi sursa si nivelul.
Daca o problema se poate usor reformula incat ea sa fie "destelenita", atunci versiunea destelenita este de preferat. Mai sus se poate (cred) da factor comun acel ln 5 >0...
Substituind 5^x cu y sigur se pot face ceva pasi mai departe... Ei bine, cand vine o indicatie, cel ce a cerut problema este rugat sa tipareasca singur solutia pana la capat. Sau macar pasii ca sa vedem si noi ca nu vorbim in gol. (Altfel sunt eu obligat sa tratez discriminatoriu pe cei de pe forum, anume, cand vad ca tiparesc din timpul meu liber in gol pentru ceva fara cap si fara coada, pentru a incerca sa fac ceva limpede pentru o persoana si cand vad ca ecoul este neinteresul, nu voi mai raspunde in viitorul ramas... In cazuri extreme cred ca profit in sfarsit de functia "delete thread"... )
|
...se cere de determinat valorile reale a lui x pentru care se verifica inecuatia .
|
|
[Citat] 5^(x+1)ln5-5^xln5-4ln5>0
|
Daca formularea este asta, atunci : impartim la
si obtinem (asta fiind pozitiv!)
de unde
, adica
,adica
. Deci
,de unde
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] 5^(x+1)ln5-5^xln5-4ln5>0
|
Pt inceput impartim relatia data la ln5 ( stim ca ln 5>0)
Cum a zis si d-nul Gauss se noteaza
pt ca functia exponentiala
este strict crescatoare si avand
--- 2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
|
|
D-nule Batranetu, se pare ca am fost 1 minut in intarziere
--- 2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
|
|
[Citat] viitorul ramas... |
Scuze pentru "off topic" ,probabil ca am ramas cu niste sechele(in sensul bun al cuvantului)de la profesorul de romana,dar expresia asta,imi pare foarte profunda si mi-a trezit brusc constiinta ...pana la urma toti avem un "viitor ramas" ,care se termina intr-o zi...in ultima.
--- Anamaria
|
|
Multumesc mult tuturor
|