Bine ai venit guest
 
User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » exe.de sisteme cuantice
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
Catalina21
Grup: membru
Mesaje: 62
07 Mar 2010, 22:51

[Trimite mesaj privat]

exe.de sisteme cuantice    [Editează]  [Citează] 

sistem microscopic:desc acidului carbonic in apa si dioxid de carbon si sitem macroscopicendulul mate...este bine?

gauss
Grup: Administrator
Mesaje: 6933
07 Mar 2010, 21:04

[Trimite mesaj privat]


Pe pagina aceasta de pe net sunt bine venite toate problemele ce au ceva de-a face cu didactica. Noi ne ajutam pe noi. Sunt impresionat de multele intrebari si raspunsuri din cursul anilor, de estetica si seriozitatea celor ce pasesc pe aici.

Cateva reguli trebuie respectate (ca pe orice forum), pentru a nu distruge ceea ce ar putea sa ne salveze... La noi, aceste reguli ar fi...

  • In primul rand ar trebuie sa fie puse la discutie probleme (de matematica, fizica, chimie, etc.) care au un anume caracter de universalitate, deci care nu difera de la disciplina la disciplina, de la zi la zi si/sau de la profesor la profesor.
  • Limba romana este o limba frumoasa. Daca la scoala scrisul este ceva ce provoaca indispozitie si fiecare isi face un sistem de prescurtari care "este clar ce cam inseamna din context" si nimeni nu-si mai reciteste caietele dupa teza, ei bine, aici nimeni nu este in criza de timp de a aduna informatie, pentru ca aceasta este destinata pentru a ramane, nu pentru a fi aruncata dupa terminarea anului. Progresul in matematica, fizica, chimie si biologie incepe prin a stapani propria limba si prin exprimare clara (si daca se poate si compacta si la obiect).
  • Sursa, nivelul, autorul si scopul sunt intotdeauna bine de pomenit.
  • "Probleme" de "sisteme" sunt putin cam generale. Ceva cu microscopic si macroscopic am mai vazut acum cateva zile si un raspuns clar si la obiect a fost dat cu multa rabdare, raspunsul aratand ca omul trebuie sa gandeasca intai si apoi sa ia o decizie in interpretare. Aceasta suveranitate a raspunsului de curand cam contrasteaza cu "disperarea" in care se mai posteaza inca o intrebare de aceeasi culoare. Daca un profesor nu stie sa se exprime si sa defineasca exact la ora ce este "microscopic" si ce este "macroscopic" si la ce scara de reper ne referim, atunci este aici locul in care se invata ca ora/curs/meditatie trebuie PUSE INTREBARI, anume acolo, chiar daca si cu atat mai mult daca avem de-a face cu un "examen incomod" la care "se pica" sau se "sta smirna". Asta este o lectie pentru viata, cel mai usor se trece de astfel de examene formuland intrebari clare, neofensive, pe baza a ce s-a explicat deja. Nu este aici cadrul de a preciza intrebari bazate pe generalitati.
  • Ce este "pendulul mate"? (Si de ce suna ca o injuratura?)


  • ---
    df (gauss)
    enescu
    Grup: moderator
    Mesaje: 3403
    07 Mar 2010, 21:15

    [Trimite mesaj privat]


    [Citat]
    Ce este "pendulul mate"? (Si de ce suna ca o injuratura?)

    Pentru c? nu a fost l?sat un spa?iu între ":" ?i "p". Sistemul interpreteaz? secven?a ca un emoticon

    gauss
    Grup: Administrator
    Mesaje: 6933
    07 Mar 2010, 22:25

    [Trimite mesaj privat]


    Stiu de acel "p", l-am pus de la mine, dar exact in astfel de situatii avem o prescurtare care face din limba romana o romana vulgara. Domnul Barza se plangea printre altele de asa ceva si de faptul ca oamenii prescurteaza fundamental folosind doar 6 litere.

    In plus, ce este "pendulul matematic" ca obiect (fizic sau matematic sau filozofic...)


    ---
    df (gauss)
    enescu
    Grup: moderator
    Mesaje: 3403
    07 Mar 2010, 22:51

    [Trimite mesaj privat]


    Vorbi?i de domnul Ilie Bârz??

    [1]


    Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
    © 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ