Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
ich
Grup: membru
04 Mar 2010, 20:09

[Trimite mesaj privat]

test    [Editează]  [Citează] 

Va rog sa ma ajutati si pe mine la tema:
1. Sa se determine a apartine R astfel incat functia f:R-{2}-->R,f(x)=(aln(3-x))/(x-2) si (2^x -4)/(x-2)
sa aiba limita in x=2. Va rog sa ma ajutati.

gauss
Grup: Administrator
04 Mar 2010, 00:32

[Trimite mesaj privat]

Din pacate nu inteleg exact enuntul. Voi scrie cateva lucruri care poate ajuta...
Pentru a calcula ceva de forma

se poate aplica regula lui l'Hospital observand ca numitorul respectiv numaratorul converg catre 0 cand x tinde spre 2 si ca limita prescrisa de l'Hospital exista. Cei ce sunt mai "dibaci" vad ca de fapt ceea ce avem de calculat este derivata functiei g definita pe un interval "mic" in jurul lui 2 cu valori reale astfel incat g(x) = ln(3-x). Desigur, g(2) = ln 1 = 0, ceea ce explica faptul ca de fapt avem de calculat g'(x) = -1/(3-x) si g'(2) = -1...

(A vedea ca avem de a face cu derivata lui g nu este asa important, regula lui l'Hospital conduce la acelasi calcul...)

Nu inteleg ce are parametrul a de a face cu problema.
In plus, acel domeniu de definitie, IR fara 2, este putin cam generos si nu asigura ca sub logaritm sta un numar strict pozitiv (si suntem inca in liceu).

Cam acelasi lucru se poate spune despre functia h definita pe IR cu valori in IR, x -> h(x) = 2^x-4 pentru calculul celei de a doua derivate. (Aceasta este h'(2) prin definitie.)

Daca nu ajunge, mai sforuim!

---
df (gauss)
ich
04 Mar 2010, 18:18

[Trimite mesaj privat]

1. Intr-un reper cartezian se considera triunghiul cu varful A(4;1) , B(2;3) ,C(3;-1).Determinati:a) ecuatia medianei din C; b)ecuatia inaltimii din C; c)coordonatele centrului de greutate; d)aria triunghiului ABC; e)distanta de la C la latura [AB].

2. In sistemul de axe xOy se considera punctele A(6,0), B(1,5) , C(0,4).
a)sa se calculeze lungimea laturilor triunghiului ABC.
b) sa se demonstreze ca patrulaterul OABC este inscriptibil.
c) sa se arate ca picioarele perpendicularelor duse din 0 pe laturile unghiului ABC sunt coliniare.

3. In sistemul de axe xOy se considera punctele A(0,0), B(m,0) , c(m-1,1+2m) , m>0 . a) sa se determine m astfel incat triunghiul ABC sa fie isoscel
b)sa se afle locul geometric al mijlocului medianei duse din C.

4. Latura (AB) a triunghiului ABC este situata pe dreapta de ec:3x+2y-16=0.Sa se determine coordonatele varfurilor triunghiului stiind ca abscisele A si B sunt egale cu 2 si respectiv centrul de greutate G al triunghiului are coordonatele (-1,0). Va rog daca imi puteti da rezolvarea astazi!!! Va multumesc

Euclid
Grup: Administrator
04 Mar 2010, 18:34

[Trimite mesaj privat]

Te putem ajuta dac? ne spui unde te-ai înpotmolit.

---
Euclid
petrebatranetu
Grup: moderator
04 Mar 2010, 18:43

[Trimite mesaj privat]

Nicaieri ! Pentru ca ...nu a inceput !

---
Doamne ajuta...
Petre
ich
04 Mar 2010, 19:48

[Trimite mesaj privat]

Pai nu stiu cum sa rezolv!!!nu am fost la aceea lectie si habar nu am...

bebein
04 Mar 2010, 20:00

[Trimite mesaj privat]

ar fi un inceput sa citesti lectia din manual si sa te uiti pe exercitiile rezolvate. Sunt exrcitii rezolvate identice cu unele din tema ta.Daca nu stii nimic despre lectia asta cum vrei sa intelegi rezolvarea facuta de cei de pe acest site? Este nevoie si de un efort din partea ta...

---
2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
ich
04 Mar 2010, 20:01

[Trimite mesaj privat]

Nu mi-le puteti rezolva dvs???? , Va rog mult de tot , macar 2 din 4.

bebein
04 Mar 2010, 20:09

[Trimite mesaj privat]

Parerea mea personala este ca cerinta ta denota nesimtire...nu vreau sa jignesc, dar asta este realitatea.Practica ''mura-n-gura'' nu a ajutat pe nimeni.Dupa ce se vede ca ai depus si tu efort sa intelegi, sunt sigura ca oricine te-ar ajuta cu placere.Citeste lectia si dc nu intelegi ceva...atunci incercam sa te ajutam.

---
2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ