Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » FIZICA CUANTICA
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
Catalina21
Grup: membru
27 Feb 2010, 11:29

[Trimite mesaj privat]

FIZICA CUANTICA    [Editează]  [Citează] 

as vrea si eu un exemplu de sistem microscopic si unul de sistem macroscopic in fiz cuantica...ca nu prea imi dau seama ..

multumesc mult!!

Natasa
27 Feb 2010, 10:58

[Trimite mesaj privat]

Ce este sistemul:

Totalitatea partilor componente, care au un efect una asupra celeilalte si impreuna formeaza o unitate intreaga.

Cuantele sunt impulsuri foarte mici, separate, transpostate de energie ...

Deci: fizica cuantica se ocupa cu studiul acestor impulsuri, adica cu studiul particulelor, numite fotoni ...

De aici, concluzia este ca, in fizica cuantica, atomul poate fi un sistem macroscopic.

Daca, de exemplu, se studiaza electronul care, in anumite conditii, emite fotoni, a caror energie depinde de invelisul pe care se misca electronul, in acesta situatie cred ca este vorba de un sistem microscopic.

Mentionez ca stiu ceva fizica, dar, din pacate, nu am studiat si fizica cuantica.

Cele mentionate mai sus, sunt legate mai mult de logica, asa gandesc ca ar fi in fizica cuantica.

Poate ca pe forum sunt si profesori de fizica, care ar putea sa confirme sau sa infirme cele spuse de mine,...,

Natasa

---
*Un matematician care nu are ceva de poet, nu va fi niciodata un perfect matematician.* (K.Weierstrass)
Catalina21
27 Feb 2010, 11:29

[Trimite mesaj privat]

multumesc mult...poate stie cnva exemple...

[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ