Autor |
Mesaj |
|
Nu vad nimic neclar in faptul ca am luat cel mai mare numar prim, deoarece acesta este unic! (pentru orice n, exista un numar prim p astfel ca n<p<2n; in particular, daca exista p<p'<2p, atunci numarul din demonstratia mea este p' daca el este mai mic decat n-ul din textul rezolvarii.)
Demonstratia merge si daca alegem cea mai mare putere a oricarui numar prim din descompunerea numitorilor(cum a propus domnul Enescu cea mai mare putere a lui 2), pentru ca si aceasta va fi doar la un numitor!
--- C.Telteu
|
|
[Citat] pentru orice n, exista un numar prim p astfel ca n<p<2n |
Ideea era s? d?m un argument care nu folose?te acest rezultat al lui Cebâ?ev.
|
|
[Citat]
Demonstratia merge si daca alegem cea mai mare putere a oricarui numar prim din descompunerea numitorilor(cum a propus domnul Enescu cea mai mare putere a lui 2), pentru ca si aceasta va fi doar la un numitor! |
Nu chiar. Daca luam p=3 si suma
?
|
|
Pentru p=2 merge, deoarece dac?
este frac?ia în care numitorul este cea mai mare putere a lui 2, nu putem avea o alt? frac?ie în descompunerea numitorului c?reia 2 s? apar? la aceea?i putere. Într-adev?r, dac? numitorul unei astfel de frac?ii ar fi
, frac?ia precedent? ar avea numitorul
, contradic?ie.
|
|
[Citat]
[Citat]
Cum ati dedus ca numarul A din problema se mai poate scrie asa cum spuneti Dvs.?Nu inteleg!Daca egalam valoarea lui A din problema cu valoarea lui A data de Dvs. rezulta ca 1 nu este egal cu 1.Gresesc eu cumva? |
Da, cred ca gresesti! |
Daca consideram ca numarul A este o suma cu un numar finit de termeni atunci aveti dreptate si am impresia ca am cazut in capcana de a crede ca suma are un numar infinit de termeni si cred ca trebuia sa observ acest fapt si inainte de a raspunde trebuia de fapt sa-l intreb pe autorul problemei daca A este o suma care are un numar finit de termeni.Oricum A nu este un numar natural daca numarul fractiilor este mai mare ca zero si deci daca numarul fractiilor este finit sau infinit.
|
|
[Citat] am impresia ca am cazut in capcana de a crede ca suma are un numar infinit de termeni si cred ca trebuia sa observ acest fapt si inainte de a raspunde trebuia de fapt sa-l intreb pe autorul problemei daca A este o suma care are un numar finit de termeni. |
Adica e greu de observat cati termeni are suma
?
|
|
Ideea domnului prof Enescu e bunuta...!
--- Doamne ajuta...
Petre
|