Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Problema săptămânii » O fi numar natural...?
[Subiect nou]   [Răspunde]
[Prima pagină]   « [1] [2]
Autor Mesaj
minimarinica
Grup: moderator
14 Feb 2010, 21:47

[Trimite mesaj privat]

Nu vad nimic neclar in faptul ca am luat cel mai mare numar prim, deoarece acesta este unic! (pentru orice n, exista un numar prim p astfel ca n<p<2n; in particular, daca exista p<p'<2p, atunci numarul din demonstratia mea este p' daca el este mai mic decat n-ul din textul rezolvarii.)

Demonstratia merge si daca alegem cea mai mare putere a oricarui numar prim din descompunerea numitorilor(cum a propus domnul Enescu cea mai mare putere a lui 2), pentru ca si aceasta va fi doar la un numitor!

---
C.Telteu
enescu
14 Feb 2010, 21:54

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
pentru orice n, exista un numar prim p astfel ca n<p<2n

Ideea era s? d?m un argument care nu folose?te acest rezultat al lui Cebâ?ev.

enescu
14 Feb 2010, 22:06

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Demonstratia merge si daca alegem cea mai mare putere a oricarui numar prim din descompunerea numitorilor(cum a propus domnul Enescu cea mai mare putere a lui 2), pentru ca si aceasta va fi doar la un numitor!

Nu chiar. Daca luam p=3 si suma
?

enescu
14 Feb 2010, 23:17

[Trimite mesaj privat]

Pentru p=2 merge, deoarece dac?
este frac?ia în care numitorul este cea mai mare putere a lui 2, nu putem avea o alt? frac?ie în descompunerea numitorului c?reia 2 s? apar? la aceea?i putere. Într-adev?r, dac? numitorul unei astfel de frac?ii ar fi
, frac?ia precedent? ar avea numitorul
, contradic?ie.

TAMREF
Grup: membru
15 Feb 2010, 08:05

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]

Cum ati dedus ca numarul A din problema se mai poate scrie asa cum spuneti Dvs.?Nu inteleg!Daca egalam valoarea lui A din problema cu valoarea lui A data de Dvs. rezulta ca 1 nu este egal cu 1.Gresesc eu cumva?

Da, cred ca gresesti!

Daca consideram ca numarul A este o suma cu un numar finit de termeni atunci aveti dreptate si am impresia ca am cazut in capcana de a crede ca suma are un numar infinit de termeni si cred ca trebuia sa observ acest fapt si inainte de a raspunde trebuia de fapt sa-l intreb pe autorul problemei daca A este o suma care are un numar finit de termeni.Oricum A nu este un numar natural daca numarul fractiilor este mai mare ca zero si deci daca numarul fractiilor este finit sau infinit.

enescu
15 Feb 2010, 22:17

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
am impresia ca am cazut in capcana de a crede ca suma are un numar infinit de termeni si cred ca trebuia sa observ acest fapt si inainte de a raspunde trebuia de fapt sa-l intreb pe autorul problemei daca A este o suma care are un numar finit de termeni.

Adica e greu de observat cati termeni are suma
?

petrebatranetu
17 Feb 2010, 07:37

[Trimite mesaj privat]

Ideea domnului prof Enescu e bunuta...!

---
Doamne ajuta...
Petre
[Prima pagină]   « [1] [2]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ