Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
DianuUshka
Grup: membru
28 Jan 2010, 02:01

[Trimite mesaj privat]

polinoame    [Editează]  [Citează] 

Sa se determine polinomu DE GRADU 2 P(x) daca
P(1)=6 ;P(-3)=18; P(2)=13

bebein
27 Jan 2010, 18:13

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Sa se determine polinomu DE GRADU 2 P(x) daca
P(1)=6 ;P(-3)=18; P(2)=13

Se rezolva sistemul.
Aceasta problema este una mult prea usoara...sunt sigura ca sunt multe rezolvate asa in manual...la polinoame sau la functia de grad 2.Ar trebui sa te chinui putin singura si sa te documentezi in prealabil.Iar enuntul ar trebui sa fie macar scris corect. 'polinomu'=polinomul etc

---
2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
DianuUshka
27 Jan 2010, 18:27

[Trimite mesaj privat]

scuze pentru greseala...
acuma facem matematica fara profesor , nu avem exemple in carte si din ce mai gasesc pe net incerc sa rezolv ... ms mult pentru ajutor

bebein
27 Jan 2010, 18:39

[Trimite mesaj privat]

Uita-te pe acest site la sectiunea probleme , sunt destule cu polinoame si sunt rezolvate.

---
2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
gauss
Grup: Administrator
28 Jan 2010, 02:01

[Trimite mesaj privat]

Dau solutia odata oarba folosind computerul si apoi relativ umana punand computerul sa printeze rezultate intermediare.
Nota: Cel tarziu la facultate, cand timpul scurt ramas pentru petreceri este foarte lung, aceasta metoda asigura un succes al somnului.
(Folosesc sage, www.sagemath.org, program liber.)

Deja dupa trei linii scurte avem solutia.

In mod cinstit, pasii revin la a scrie explicit ecuatiile liniare in a,b,c ce rezulta din problema de interpol data (rezolvata pe ascuns de FBI si CIA), si de a rezolva cumva. Eu rezolva calculand cativa determinanti. Solutiile sunt atunci pentru c,b,a respectiv (-60) / (-20) , (-40) / (-20) , (-20) / (-20) .

Numitorul -20 este determinantul sistemului, un determinant de matrice van der Monde (in traducere libera "de pe luna" in sensul exact al invatamantului de pe vremea mea), usor de scris direct ca (2-(-3))(2-1)((-3-1)).
Celelalte trebuie calculate.

Gauss ar fi adus mai repede succesul, dar mi-e mai greu de aranjat in pagina.

---
df (gauss)
[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ