Autor |
Mesaj |
|
Am primit o informatie vaga. Utilizatorul spune ca a primit integralele de la un profesor care, la randul lui,
le-a primit de la un elev si ca, singura informatie pe care o are, este ca s-au dat in urma cu cativa ani la olimpiada nationala si ca nu erau definite.
O parere: s-ar putea ca cineva sa fi dat o alta forma integralei pe intervalul [0;1]cu
(arctgx)/[arctg(1/(xpatrat - x + 1))]dx.
Este doar o presupunere.
--- *Un matematician care nu are ceva de poet, nu va fi niciodata un perfect matematician.* (K.Weierstrass)
|
|
primitivele au fost postate de mine pe edu.ro. Eu le am de la o colega, care le are de la un elev. S-ar zice ca au fost date la o olimpiada sau un concurs de matematica.Primitivele au fost date ca tema de un domn profesor elevilor unei clase a XII-a, mai bine zis faceau obiectul unui referat pe care d-l profesor punea niste note in catalog.
Am incercat, la cea cu arctg, sa exprim numitorul in fct de numarator, a dat ceva, dar se infunda drumul.... Pana la urma, cred ca ar trebui luate alte primitive, care adunate, scazute cu cele date, sa iasa un sistem, ceva.
|
|
[Citat] primitivele au fost postate de mine pe edu.ro. Eu le am de la o colega, care le are de la un elev. S-ar zice ca au fost date la o olimpiada sau un concurs de matematica.Primitivele au fost date ca tema de un domn profesor elevilor unei clase a XII-a, mai bine zis faceau obiectul unui referat pe care d-l profesor punea niste note in catalog.
Am incercat, la cea cu arctg, sa exprim numitorul in fct de numarator, a dat ceva, dar se infunda drumul.... Pana la urma, cred ca ar trebui luate alte primitive, care adunate, scazute cu cele date, sa iasa un sistem, ceva. |
Daca integralele ar fi fost definite le-am fi dat o sansa. Fiind vorba de primitive, suntem 99% siguri ca nu se exprima cu functii elementare.
---
Euclid
|
|
Sa se determine functiile continue
care verifica egalitatea:
pt orice x
Ce am reusit sa fac:
continua, fie F o primitiva a sa.
Prin integrare obtin ca
Pt
, obtin
De aici am mai facut cateva calcule insa fara rezultate notabile:
am calculat limita lui F(x) la
si am luat
x=tg(t) obtinand (eroare: eq.8/59496)$$F(t)=F(tgt)
Ma gandeam sa arat ca F are puncte de discontinuitate insa nu reusesc..
Problema este de clasa a 12,propusa de Al. Gabriel Mırsanu
(trebuie sa arat ca f=0 ,de aici ideaa cu punctele de discontinuitate)
--- Dragos Voda-ambasador al Romaniei
|
|
Am incercat sa rezolv aceasta ecuatie, nu am ajuns la rezultatul tau.
---
Anvelope auto la vadrexim.
|