Autor |
Mesaj |
|
Salut. Anul asta am si eu bacul asa ca m-am hotarat sa fac singur din variantele de bac dar ma lovesc mereu de aceeasi problema, nu stiu de unde provin unele rezultate si cum s-a procedat. Tocmai de aceea apelez la amabilitatea Dv pentru a ma ajuta in unele problemen legate de acest subiect.
Pentru inceput, cum a ajuns acel radical de la numitor la numarator?
|
|
s-a rationalizat numitorul adica fractia a fost amplificata cu
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
@petrebatranetu
Multumesc mult.
|
|
[Citat] @petrebatranetu
Multumesc mult. |
Oricand !
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Buna Sear?,
Mai am o întrebare care m? fr?mânt?, de unde sa ob?inut acele solu?ii 0, 1 ?i 1, cu ce formul? s-au calculat?
|
|
[Citat] Buna Sear?,
Mai am o întrebare care m? fr?mânt?, de unde sa ob?inut acele solu?ii 0, 1 ?i 1, cu ce formul? s-au calculat?
|
Radacinile unui polinom sunt acele x-uri pt care f(x)=0.
Deci egaland
Din
--- 2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
|
|
Multumesc.
|
|
Vreau s? v? atrag aten?ia c? nu permitem ca materialele noastre s? fie înc?rcate pe site-uri str?ine. Dac? ave?i o întrebare pute?i s? v? referi?i la problem? prin simpla men?iune a nr. variantei, subiectului, etc. Sau ad?uga?i un link.
În alt? ordine de idei, toate cele bune.
---
Euclid
|
|
Buna seara.
Mai am o mica nelamurire, cum sa ajuns de la x^2 - x - 2 , la (x-2)(x+1), pe cine s-a dat factor comun? Sau cum s-a procedat?
Multumesc!
|
|
s-a facut asa x^2 + x - 2 = x^2 + 2x - x - 2 ( nu s-a schimbat nimic , am adaugat si am scazut ) !
x^2 + 2x - x - 2 = x(x+2) - (x+2) = (x-1)(x+2)
sper ca ai inteles !
--- undetermined
|
|
Ultimul rezultat obtinut, acel (x-1)(x+2), m-am cam derutat, avand in vedere, ca rezultatul obtiunut de tine nu este chiar ca cel cerut de mine, difera doar semnele, si aici mai este gresit un semn x^2 - x - 2 = x^2 + 2x - x - 2, probabil graba
|