Autor |
Mesaj |
|
La subiectul I, punctul e, cum aratam ca expresia nu depinde de x?
Pentru suma de la subiectul II, punctul 1, calculam cu formula unei progresii aritmetice?
--- Ionut
|
|
[Citat] La subiectul I, punctul e, cum aratam ca expresia nu depinde de x?
|
Avem
[Citat] Pentru suma de la subiectul II, punctul 1, calculam cu formula unei progresii aritmetice? |
Folosim formula sumei primilor termeni ai unei progresii GEOMETRICE.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
La subiectul II, punctul 1, subpunctul c: se cer vaorile lui x, astfel incat 1/x-2 sa apartina multimii numerelor intregi. x nu ia orice valoare din Z/{2} ?
La subiectul IV, la punctul f incerc sa derivez F (x) si nu ajung deloc la f(x)astfel incat sa pot demonstra ca F(x) este primitiva lui f(x).
Iar la punctul g, chiar nu am idei. Am sa mai rasfoiesc manualul de clasa a XI-a.
--- Ionut
|
|
[Citat] La subiectul II, punctul 1, subpunctul c: se cer vaorile lui x, astfel incat 1/x-2 sa apartina multimii numerelor intregi. x nu ia orice valoare din Z/{2} ?
La subiectul IV, la punctul f incerc sa derivez F (x) si nu ajung deloc la f(x)astfel incat sa pot demonstra ca F(x) este primitiva lui f(x).
Iar la punctul g, chiar nu am idei. Am sa mai rasfoiesc manualul de clasa a XI-a.
|
- La II.1(c), fractia este un numar intreg daca si numai daca numitorul este +1 sau -1. Ai de rezolvat doua ecuatii simple.
- La IV(f) foloseste regulile standard de derivare:
Prin scadere obtinem
adica tocmai
. Banuim ca ai derivat corect, insa nu ai dus simplificarile pana la capat.
- La IV(g) aria este integrala functiei pozitive f pe intervalul [4,5]. indicatie: foloseste teorema lui Leibnitz-Newton si formula de la punctul (f). Ar trebui sa iasa in doua randuri.
---
Euclid
|
|
Hmm... Am sa las pe viitoarele saptamani punctul g de la subiectul IV, am ajuns abia la schimbarea de variabila la scoala. Sper sa ajungem intr-o saptamana la teorema respectiva. Multumesc!
--- Ionut
|
|
[Citat] Hmm... Am sa las pe viitoarele saptamani punctul g de la subiectul IV, am ajuns abia la schimbarea de variabila la scoala. Sper sa ajungem intr-o saptamana la teorema respectiva. Multumesc! |
Nu ai nevoie decat de definitia primitivei! Doar VERIFICAM faptul ca functia urata este primitiva alteia.
---
Euclid
|