Autor |
Mesaj |
|
Fie a,b numere reale cu a+b>0 , a diferit de b . Sa se demonstreze ca orice n>=1 avem
.
Facand prin inductie am ajuns la a demonstra ca
la care m-am impotmolit.
--- 2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
|
|
reiese imediat din inegalitatea lui Jensen.
|
|
[Citat] reiese imediat din inegalitatea lui Jensen. |
Asa este, iese imediat, dar as dori totusi sa stiu cum se face si inegalitatea la care am ajuns eu.Acest exercitiu era la lectia inductie deci si inductia este o rezolvare.As dori sa ma ajute cineva si cu aceasta metoda de rezolvare.
Multumesc
--- 2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
|
|
[Citat] Fie a,b numere reale cu a+b>0 , a diferit de b . Sa se demonstreze ca orice n>=1 avem
.
la care m-am impotmolit. |
Scrieti inegalitatea sub forma
. Ambii factori au acelasi semn.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat]
[Citat] Fie a,b numere reale cu a+b>0 , a diferit de b . Sa se demonstreze ca orice n>=1 avem
.
Scrieti inegalitatea sub forma
. Ambii factori au acelasi semn. |
Asta facusem si eu dar nu-mi vine sa cred ca n-am observat ca au acelasi semn .
( asa se intampla cand esti obosit). Multumesc totusi de raspuns ,desi era banal.
|
|
.
Cum ajungeti la aceasta inegalitate prin inductie?
|
|
[Citat]
.
Cum ajungeti la aceasta inegalitate prin inductie? |
Notam P(n) inegalitatea din enunt. Atunci:
.
|