Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Cereri de rezolvări de probleme » problema nr complexe
[Subiect nou]   [Răspunde]
[Prima pagină]   « [1] [2]
Autor Mesaj
bebein
Grup: membru
30 Oct 2009, 00:04

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Ce mare filozofie? solutiile sunt
sau
.

Pt dvs poate nu e mare filosofie, dar pt un elev care vede pt prima oara problema asta ,cum se poate gandi el la solutiile respective? Cand le stii se vede f usor ca alea sunt.Daca considerati ca e prea banala si nu doriti sa ma ajutati nici o problema.Nu e nevoie sa dati raspunsuri in zeflemea!

---
2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
minimarinica
Grup: moderator
30 Oct 2009, 00:13

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Ce mare filozofie? solutiile sunt
sau
.

OK! Daca se inlocuieste cuvantul "sau" cu "si".

---
C.Telteu
enescu
30 Oct 2009, 00:13

[Trimite mesaj privat]

Nu e un raspuns in zeflemea. Era vorba (imi pare rau ca nu ati sezizat) despre faptul ca solutia e simetrica pentru variabilele a si b.
Problema in sine este ultra cunoscuta: rezolvarea in numere intregi a ecuatiei
. A se vedea, de exemplu http://en.wikipedia.org/wiki/Pythagorean_triple
Ar fi bine ca, pe viitor, sa cititi cu mai mare atentie postarile.

enescu
30 Oct 2009, 00:16

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
OK! Daca se inlocuieste cuvantul "sau" cu "si".

Da, considerati-l inlocuit. E OK acum?

bebein
Grup: membru
30 Oct 2009, 00:19

[Trimite mesaj privat]

Ma scuzati. Multumesc de raspuns.

---
2 lucruri sunt infinite: universul si prostia omului...dar despre univers nu sunt inca sigur-Einstein )
enescu
30 Oct 2009, 00:24

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Ma scuzati. Multumesc de raspuns.

Nu-i nevoie de scuze. De fapt, o demonstratie a acestui rezultat e aici: http://mathforum.org/dr.math/faq/faq.pythag.triples.html
si, probabil, in alte multe locuri pe net.

minimarinica
30 Oct 2009, 00:34

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Voi incerca, dar nu promit! De obicei la ora la care intru pe forum sunt destul de obosit. Dar in acest caz nu puteam sa nu sesizez faptul ca lipseau o parte din solutii(chiar daca am observat intamplator). Apoi am raspuns repede la partea privitoare la simetrie, intrigat de tonul suparat al dv. Aici nu cred ca trebuie sa ne suparam unii pe altii, chiar daca mai gresim. Cel ce nu greseste, nu e OM!

---
C.Telteu
enescu
30 Oct 2009, 00:43

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]

Voi incerca, dar nu promit! De obicei la ora la care intru pe forum sunt destul de obosit. Dar in acest caz nu puteam sa nu sesizez faptul ca lipseau o parte din solutii(chiar daca am observat intamplator). Apoi am raspuns repede la partea privitoare la simetrie, intrigat de tonul suparat al dv. Aici nu cred ca trebuie sa ne suparam unii pe altii, chiar daca mai gresim. Cel ce nu greseste, nu e OM!

Citatul nu era destinat dumneavoastra. Daca vi s-a parut tonul "suparat" imi cer scuze, nu asta a fost intentia. Nici vorba sa ma "supar" pe cineva de pe forum. Mi s-a parut (dar poate am exagerat eu) nu prea OK insistenta cu care ati evaluat solutiile. Era prea evident ca putem schimba a cu b. Dar, deja, e prea mult. Sa lasam lucrurile asa. Si, inca o data, daca v-am deranjat, scuze.

minimarinica
30 Oct 2009, 00:52

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
[Citat]

Citatul nu era destinat dumneavoastra. Daca vi s-a parut tonul "suparat" imi cer scuze, nu asta a fost intentia. Nici vorba sa ma "supar" pe cineva de pe forum. Mi s-a parut (dar poate am exagerat eu) nu prea OK insistenta cu care ati evaluat solutiile. Era prea evident ca putem schimba a cu b. Dar, deja, e prea mult. Sa lasam lucrurile asa. Si, inca o data, daca v-am deranjat, scuze.

Cred ca am sa dorm linistit(de fapt, corect ar fi sa spun ca precis am sa dorm ne-ntors!), somn usor si dv. si multa rabdare cu utilizatorii siteului(rabdare de care am observat ca dispuneti....)!

---
C.Telteu
[Prima pagină]   « [1] [2]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ