Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Problema săptămânii » Unababenaf s-a ratacit...
[Subiect nou]   [Răspunde]
[Prima pagină]   « [1] [2]
Autor Mesaj
aladar
Grup: membru
05 Sep 2009, 18:38

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Presupunand ca persoana ratacita are un instrument eficient de masurare,atunci cea mai mare distanta pe care o strabate este
Km.

Din pacate nu acesta este raspunsul corect...

minimarinica
Grup: moderator
05 Sep 2009, 22:58

[Trimite mesaj privat]

Enunturi incomplete!    [Editează]  [Citează] 

[Citat]
Presupunand ca persoana ratacita are un instrument eficient de masurare,atunci cea mai mare distanta pe care o strabate este
Km.

Oare ce inseamna "un instrument eficient de masurare"?
Iti pot da muuulte exemple de instrumente eficiente de masurare, care nu ii sunt de folos "persoanei ratacite".
Exemple: O balanta electronica, un ampermetru, un alcoolmetru, un subler,etc.

Ai procedat ca autorul acestei probleme, ai redactat un text incomplet. El(autorul, adica aladar)a dat o jumatate din enunt, sau poate nici atat. Nu a specificat ce poate face prietena sa si ce nu!
Sincer sa fiu, cred ca nu o cunoaste prea bine, si din acest motiv nu a putut completa enuntul problemei. Asa cum arata acum, problema arata ca... episodul trist cu copilul disparut in statiunea Ranca acum doua trei luni! Nu ne ramane decat sa speram ca ursul nu se va intilni cu prietena prietenului meu, aladar.

---
C.Telteu
aladar
06 Sep 2009, 08:34

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
Km.

Ai procedat ca autorul acestei probleme, ai redactat un text incomplet. El(autorul, adica aladar)a dat o jumatate din enunt, sau poate nici atat. Nu a specificat ce poate face prietena sa si ce nu!

Maestre,enuntul problemei este mai mult decat complet...rezolvarile insa mai au nevoie de ceva completari...Poate ne ajuta Petre,daca nu este plecat la fiert de palinca!

TAMREF
06 Sep 2009, 08:49

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Oare ce inseamna "un instrument eficient de masurare"?
Iti pot da muuulte exemple de instrumente eficiente de masurare, care nu ii sunt de folos "persoanei ratacite".
Exemple: O balanta electronica, un ampermetru, un alcoolmetru, un subler,etc.

Aveti dreptate!Este cert ca nu ma gandeam decat la un instrument eficient de masurare al lungimilor,dar cred ca i-ar trebui acelei persoane ratacite si un instrument de masurare a tensiunii arteriale si ceva medicamente pentru inima.Dar ce ziceti de solutia data de mine?Eu sa fi fost ghinionistul ratacit din padure si daca as fi avut si un instrument eficient de masurare a lungimilor as fi mers pe maxim lungimea egala cu
Km.Daca as avea si un instrument de trasarea arcelor de cerc atunci cred ca lungimea maxima ar fi
Km.Sper ca ratacitul stie si ceva...matematica.Gresesc cumva?

petrebatranetu
07 Sep 2009, 16:54

[Trimite mesaj privat]

noi muritorii de rand ...nu stim sa facem problema...
in afara de rezultate ne dati si o metoda de calcul?

---
Doamne ajuta...
Petre
eminemix
07 Sep 2009, 17:29

Greseala

TAMREF
08 Sep 2009, 13:26

[Trimite mesaj privat]

Latura patratului circumscris cercului de raza 1 Km este evident egala cu 2 Km.Presupunem ca nici o latura a patratului nu coincide cu marginea padurii.Matematicianul ghinionist care are la el si un instrument de de masurare eficienta a lungimilor va merge pe diagonala patratului (avand lungimea D) parcurgand 1,5D Km din care 0,5D Km intr-un sens si restul din lungimea 1,5D Km in celalalt sens,iar apoi va merge pe o latura a patratului parcurgand pe aceasta latura o distanta de maxim 2 Km si astfel rezulta o valoare maxima de
Km.Gresesc cumva?

TAMREF
08 Sep 2009, 13:29

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
noi muritorii de rand ...nu stim sa facem problema...
in afara de rezultate ne dati si o metoda de calcul?

Dvs. ce solutie dati?

TAMREF
09 Sep 2009, 17:18

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
Km.

Din pacate nu acesta este raspunsul corect...

Padurea cred ca este din copaci usor de smuls din pamant (sau persoana ratacita mai trebuie sa aiba si o drujba cu sursa suficienta de energie pentru a taia copacii) ca sa poata merge pe linii dreapte;sau se urca in cel mai inalt copac si vede marginea padurii si astfel drumul se scurteaza foarte mult mai ales daca copacul cel mai inalt este la un kilometru distanta de marginea padurii.As vrea sa stiu care este rationamentul Dvs.

minimarinica
09 Sep 2009, 22:36

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Prietena mea, Unababenaf,s-a pierdut in padurea Babadag.Ea stie ca padurea are forma unui semiplan si ca se afla la 1 km de marginea ei.Demonstrati ca ea poate iesi din padure parcurgand o distanta de cel mult 6,4 km.

Dupa aceasta
Prietena ta poate rataci pana la adanci batranete prin padure daca e umarita de ghinion! Conform enuntului este o ratacita obisnuita. Am colindat foarte, foarte multe paduri de tot felul! Absolut niciodata nu am putut merge in linie dreapta, pe un arc de cerc, sau pe trasee de linii frante la care sa le mai si cunosc unghiurile dintre laturi. Incearca si ai sa constati acelasi lucru!(daca nu-ti este frica de ursi!) PROBLEMA NU ARE SENS DACA NU SPECIFICI CE APTITUDINI (iesite din comun) ARE PRIETENA TA! Sau ce mijloace de orientare are(scuze: Instrumente de orientare!) Demonstreaza ca nu am dreptate si ii voi oferi prietenei tale un foarte frumos si gustos TORT cu DEDICATIE! In caz contrar, astept ceva ...scuze!
observatie nu mai intervin decat dupa ce autorul recunoaste ca a dat un enunt INCOMPLET. Este cel mult unul din enunturile "de cafenea" de genunul:

sau : Care este subiectul in propozitia
?

---
C.Telteu
[Prima pagină]   « [1] [2]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47584 membri, 58606 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ