Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

[Subiect nou]   [Răspunde]
[1] [2]  »   [Ultima pagină]
Autor Mesaj
TAMREF
Grup: membru
29 Dec 2010, 00:41

[Trimite mesaj privat]

Doua probleme    [Editează]  [Citează] 

Am gasit pe un forum doua probleme:
1.-Care sunt numerele care inmultite cu numarul (pi) da numarul "0"?
2.-Sa se gaseasca toate numerele x,y,z pentru care z^(x+iy)=1,unde i=sqrt(-1).

Pitagora
Grup: Administrator
18 Mar 2009, 18:17

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Complet trivial! Problema banala de clasa VII.

[Citat]

Am mai discutat pe acest Forum, ridicarea la puteri complexe. Nu vad interesul in a repeta acea discutie.
http://www.pro-didactica.ro/forum/index.php?forumID=8&ID=18649

---
Pitagora,
Pro-Didactician
conantohe52
19 Mar 2009, 15:37

[Trimite mesaj privat]

Utilizatorule TAMREF,sau "ortodoxul" de pe didactic.ro sau "Preafericitul" de pe roportal.ro, iti recomand calduros sa te lasi de sportul acesta.(cu asa-zisele "probleme" de matematica).
Daca dumneata intrebi "care sunt numerele care inmultite cu pi dau 0",fara sa te superi,nu ai o baza matematica solida,dumneata te joci in castele de nisip crezand ca abordezi lucruri de matematica.
M-am crucit sa te vad afirmand pe roportal.ro ca exista un numar natural avand cei mai multi divizori.!!!!Dumneata nu ai rationament matematic,nu intelegi lucruri elementare,triviale pentru oricine are aptitudini matematice, nu mai baga si pe altii in ceata.
Nu reusesti sa rezolvi o problema banala de a -7-a,si te avanti in analiza complexa si puteri de numere complexe.Ei bine,in matematica,trebuie sa mergi progresiv,n-ai cum sa intelegi puteri de numere complexe cand tu nu stii ca daca un produs e zero,automat cel putin un factor trebuie sa fie zero,sau nu iti dai seama ca multimea numerelor naturale e infinita.
Dumneata nu intelegi anumite concepte matematice elementare.Matematica nu se reduce la a inmulti,imparti,aduna si ridica la putere.
Dumneata trebuie sa pui intai mana pe niste manuale de gimnaziu(Ca si acolo ai carente serioase).Apoi de liceu.Si dupa aia sa rezolvi vreo 20 de culegeri cu probleme din diferite domenii.
Esti de-a dreptul comic.

TAMREF
20 Mar 2009, 08:29

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]

[Citat]

Am mai discutat pe acest Forum, ridicarea la puteri complexe. Nu vad interesul in a repeta acea discutie.

La nivel de clasa VII este intr-adevar un singur numar si anume numarul 0 dar eu stiu ca la liceu se invata si despre numerele complexe si deci ce raspuns dati la acest nivel!Asta ca sa vedem unde este trivialitatea si as vrea sa stabilim definitia trivialitatii in matematica!
Cea de-a doua problema are legatura cu prima problema si de aceea le-am postat impreuna!Astept raspunsuri fara trivialitati!Multumesc tare mult!Sper ca veti da raspunsuri care sa lamureasca fara ambiguitati pe multi utilizatori ai forumului!
Cu stima!

Euclid
20 Mar 2009, 08:37

[Trimite mesaj privat]

Oricine citeste acest forum stie ca daca
atunci
sau
(lucru valabil in orice corp).

Acum si pururea si-n vecii vecilor.

---
Euclid
Pitagora
20 Mar 2009, 08:47

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]
[Citat]

[Citat]

La nivel de clasa VII este intr-adevar un singur numar si anume numarul 0 dar eu stiu ca la liceu se invata si despre numerele complexe si deci ce raspuns dati la acest nivel!Asta ca sa vedem unde este trivialitatea si as vrea sa stabilim definitia trivialitatii in matematica!

Chiar daca trecem la nivel de liceu radacina ecuatiei este aceasi. Problema este de clasa a VII asa cum am mai scris, n-are sens sa amestecam numerele complexe aici.

Daca doriti un raspuns mai "elevat": o ecuatie polinomiala de gradul 1 care are o radacina reala, nu mai poate avea alte radacini fie ele si complexe nereale.

Pitagora redevine Admin: Cred ca ne pierdem timpul si riscam sa produceti confuzie printre elevii care nu stiu matematica de gimnaziu. Imi rezerv dreptul sa inchid acest thread cat de curand.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
TAMREF
20 Mar 2009, 08:50

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Utilizatorule TAMREF,sau "ortodoxul" de pe didactic.ro sau "Preafericitul" de pe roportal.ro,
M-am crucit sa te vad afirmand pe roportal.ro ca exista un numar natural avand cei mai multi divizori.!!!!Dumneata nu ai rationament matematic,nu intelegi lucruri elementare,triviale pentru oricine are aptitudini matematice, nu mai baga si pe altii in ceata.

Interesanta "logica" Dvs.!Sunteti de-acord ca 0=0*N unde N poate fi orice numar?Care este definitia divizorului?Fiecare este comic in felul lui dar tragi-comedia este mare atunci cand se afirma una si rezulta mai multe negatii!
Care este valoarea lui i^i unde i=sqrt(-1) si ce fel de numar este i^i?Sa se rezolve ecuatia x-i^i=0 unde i=sqrt(-1).Dati va rog raspunsuri la cele doua probleme si veti vedea ce inseamna trivialitate, aberatie si bagare in ceata a elevilor si studentilor!Eu nu sunt de-acord cu i^i ca numar de sine statator dar sunt de-acord ca ecuatia x-i^i=0 are o infinitate de solutii!
Referitor la cele doua probleme din topic va rog cititi raspunsul dat Domnului
"Pitagora"!
Sper ca nu v-am suparat prea tare!
Cu stima!

TAMREF
20 Mar 2009, 09:12

[Trimite mesaj privat]

Este trivial ca intr-un manual de matematica de clasa V-a sa se dea o problema de genul:"Aflati n astfel incat 3^n=0,(9)!
In manualul de matematica de clasa a IX-a exista o teorema care spune asa:"Orice numar rational se reprezinta in mod unic sub forma unei fractii zecimale finite sau fractii zecimale infinite periodice cu perioada diferita de numarul 9." si deci este total gresit si aberant si bagator in ceata sa se spuna unor elevi de clasa V-a ca 0,(9)=1,iar in clasa IX-a sa negi afirmatia facuta in clasa V-a!Ce parere aveti Domnilor Profesori???!!!???

Pitagora
20 Mar 2009, 09:22

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Este trivial ca intr-un manual de matematica de clasa V-a sa se dea o problema de genul:"Aflati n astfel incat 3^n=0,(9)!

Nu. Nu este trivial si nici nu mi se par prea folositoare pentru elevi asemenea probleme la clasa a V-a. Dar pe de alta parte, nu vad legatura cu acest thread.

[Citat]
In manualul de matematica de clasa a IX-a exista o teorema care spune asa: "Orice numar rational se reprezinta in mod unic sub forma unei fractii zecimale finite sau fractii zecimale infinite periodice cu perioada diferita de numarul 9." si deci este total gresit si aberant si bagator in ceata sa se spuna unor elevi de clasa V-a ca 0,(9)=1,iar in clasa IX-a sa negi afirmatia facuta in clasa V-a!Ce parere aveti Domnilor Profesori???!!!???

Daca cititi cu atentie teorema pe care o citati (v-am marcat in rosu partea mai importanta), veti intelege ca nu se neaga faptul ca 0,(9)=1.

Iar un comentariu de Admin: Aveti cateva probleme care nu va dau pace si tot treceti de la una la alta. Credeti ca un utilizator care citeste doar acest thread (si nu colectia completa de mesaje pe care le-ati postat pe acest Forum) mai intelege ceva?

Stiu ca exista concepte in matematica scolara care nu sunt prezentate prea bine si nu incerc sa ma fac avocatul tuturor autorilor de manuale de matematica din Romania. Ar trebui insa sa acceptati ca nu ati inteles prea bine unele concepte (cum ar fi cel de numar real) si sa faceti mai intai un efort in aceasta directie.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
TAMREF
20 Mar 2009, 09:34

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

Daca doriti un raspuns mai "elevat": o ecuatie polinomiala de gradul 1 care are o radacina reala, nu mai poate avea alte radacini fie ele si complexe nereale.

La ce nivel se invata aceasta "teorema" sau "axioma"?Va rog frumos spuneti-mi ca sa cercetez si eu!Eu stiu ca nu stiu nimic si de aceea vreau sa invat mai bine si mai mult!Stergand acest topic si nu numai nu cred ca este bine!Cand se face o afirmatie atunci trebuie demonstrata astfel incat sa nu existe negatii la alte nivele sau dubii sau trivialitati sau bagari in ceata!
Cu stima!

Pitagora
20 Mar 2009, 09:48

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
[Citat]

La ce nivel se invata aceasta "teorema" sau "axioma"?Va rog frumos spuneti-mi ca sa cercetez si eu!

Teorema fundamentala a algebrei are drept consecinta faptul ca orice ecuatie polinomiala de grad n cu coeficienti complecsi are exact n radacini complexe.

[Citat]
Eu stiu ca nu stiu nimic si de aceea vreau sa invat mai bine si mai mult!Stergand acest topic si nu numai nu cred ca este bine!

Pe Forumul pro-didactica.ro stergem doar threaduri ce nu au legatura cu matematica sau care incalca regulile de utilizare. Referitor la acest thread, am scris mai sus ca-mi rezerv dreptul sa-l inchid, ceea ce inseamna ca nimeni nu va mai putea posta in el.

[Citat]
Cand se face o afirmatie atunci trebuie demonstrata astfel incat sa nu existe negatii la alte nivele sau dubii sau trivialitati sau bagari in ceata!
Cu stima!

Nu orice afirmatie trebuie demonstrata astfel incat sa fie acceptata de toata lumea, altfel n-am mai termina demonstratia niciodata. Utilizatorii mai trebuie sa incerce sa se ridice si ei la nivelul problemei discutate.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
[1] [2]  »   [Ultima pagină]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47558 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ