Autor |
Mesaj |
|
se pare ca lipseste rezolvarea v 11, s III, problema 2.
--- elena
|
|
[Citat] se pare ca lipseste rezolvarea v 11, s III, problema 2. |
Aveti dreptate. Multumim frumos pentru sesizare. Eticheta rezolvarii este gresita, vom remedia in cateva ore.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Va multumesc. As mai avea o nelamurire-varianta 16 s III problema 2, subpunctul c. Dupa ce am considerat functia g=t-sint, se ajunge la concluzia ca g(t)>=g(0)=0. De ce? Nu este definita e R?
--- elena
|
|
[Citat] Va multumesc. As mai avea o nelamurire-varianta 16 s III problema 2, subpunctul c. Dupa ce am considerat functia g=t-sint, se ajunge la concluzia ca g(t)>=g(0)=0. De ce? Nu este definita e R? |
Ba da, insa trebuie citita toata propozitia, care se termina cu pentru orice t>0.
---
Euclid
|
|
Multumesc. Am inteles observatia. Dar nu reusesc sa descifrez partea a doua a rezolvarii- cazul x*x<1.
De ce f(x)=x*x*sin(1/x*x)>-x*x?
--- elena
|
|
[Citat] Multumesc. Am inteles observatia. Dar nu reusesc sa descifrez partea a doua a rezolvarii- cazul x*x<1.
De ce f(x)=x*x*sin(1/x*x)>-x*x? |
Pentru ca
si
.
---
Euclid
|
|
Multumesc mult.
--- elena
|
|
Ati putea sa imi explicati va rog de ce la var 27, s III, problema 1, f este derivabila in 0 si 3?
--- elena
|
|
[Citat] Ati putea sa imi explicati va rog de ce la var 27, s III, problema 1, f este derivabila in 0 si 3? |
Va referiti, probabil, la var 28, nu?
|
|
da. am tiparit gresit. la aceeasi varianta dar problema 2, de ce nu se poate calcula primitiva cu notatia tg(x/2)=t?
--- elena
|
|
[Citat] da. am tiparit gresit. la aceeasi varianta dar problema 2, de ce nu se poate calcula primitiva cu notatia tg(x/2)=t? |
Pai, se poate, dar calculele sunt mult mai complicate
|