Ma bucur ca o sa apara rezolvarile pe edu.ro. Insa cum ramane cu elevii care nu au acces la internet, sau macar la un calculator? Desi nu fac parte din aceasta catergorie, nu pot sa nu ma gandesc la ea. Daca ar fi sa ne luam dupa Bill Gates, fiecare locuinta si familie ar trebui sa dispuna de un PC conectat la net. Insa situatia economica a Romaniei de azi nu permite acest lucru. Asa ca sunt o gramada de elevi care nici macar nu au vazut o varianta de BAC sau Teste Nationale si probabil nici nu o sa vada cat de curand. Acum, eu nu vreau sa dau vina pe minister, deoarece inteleg ca publicare pe net este mult mai putin costisitoare decat tiparirea pe foi a variantelor si distribuirea in scoli pt fiecare elev.
Poate ca era mai bine daca examenele nationale se dadeau ca in anii trecuti, fara a se sti subiectele din timp. Desi practic aveam subiectele "pe tava", si nu ne ramane "decat" sa le rezolvam pe toate pt a lua note maxime, situatia nu este chiar asa de roz. Din punctul meu de vedere, variantele sun foarte dificile, avand in vedere ca ministrul sustine k au fost intocminte pt elevi de pregatire medie.
Ma refer si la matematica, unde unele subiecte imi par absolut frustrante. Pot spune ca sunt un elev destul de bun la aceasta materie, am fost si pe la Nationala, am castigat si concursuri interjudetene, dar variantele astea imi cam provoaca dureri de cap. Am vazut subiecte de concurs mai usoare decat astea de BAC si nu mi se pare normal. In opinia mea, vom avea mult mai multi elevi respinsi la examenele nationale anul acesta decat in orice alt an(asta dak nu se copiaza pe rupte
)