Autor |
Mesaj |
|
aratati ca pentru orice x,y,z apartinanad intervalului deschis 0, +infinit are loc egalitatea:
x/y+z + y/z+x + z/x+y => x+y/x+y+2z + y+z/y+z+2x + z+x/z+x+2y.
am sa o scriu si in cuvinte: (fractie 1) x impartit la (y+x) + (fractie 2) y impartit la (z+x) + (fractie 3) z/(x+y) mai mare sau egal decat (fractie 4) (x+y)/(x+y+2z) + (fractie 5) (y+z)/(y+z+2x) + (fractie 6) (z+x)/(z+x+2y)
|
|
[Citat] am sa o scriu si in cuvinte |
Scrie in Latex, si precizeaza sursa problemei.
|
|
am mentionat ca toate problemele fac parte dintr-o culegere de olimpiada 2008 pentru clasa a9a. in latex nu stiu sa scriu. sunt un menbru nou si asi putea invata daca imi spuneti de unde? iar daca problemele au o dificultate ridicata pe cele usoare stiu sa le rezolv fara indicatii.poate ma ajuta cineva sa transcriu in limbaj latex
|
|
[Citat] am mentionat ca toate problemele fac parte dintr-o culegere de olimpiada 2008 pentru clasa a9a. |
Daca ati precizat aceasta pentru o problema, nu putem extrapola. Va rugam sa precizati de fiecare data sursa problemei pe care doriti sa o discutati. In plus ceea ce indicati drept sursa este mult prea vag. Scrieti va rugam despre ce culegere este vorba: autor, nume, etc si de asemenea argumentati la ce va folosesc aceste rezolvari. [Citat] in latex nu stiu sa scriu. sunt un menbru nou si asi putea invata daca imi spuneti de unde? iar daca problemele au o dificultate ridicata pe cele usoare stiu sa le rezolv fara indicatii.poate ma ajuta cineva sa transcriu in limbaj latex |
Gasiti destule discutii pe marginea LaTeX in zonele "Cutia de nisip" si in "Instructiuni de folosire" ale Forumului. De exemplu, o lista utila de instructiuni se afla la http://www.pro-didactica.ro/forum/index.php?forumID=24&ID=311
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|