Autor |
Mesaj |
|
Alfabetul unei limbi este format numai din literele S,U,P,E,R in aceasta ordine.Toate cuvintele scrise cu aceste litere contin toate literele ,fara ca acestea sa se repete.Grupam aceste cuvinte intr-un dictionar in ordine alfabetica.Care este al 67-lea cuvant din dictionar?
Problema trebuie explicata unui copil de clasa a-2-a, care nu stie nici macar tabla inmultirii.(A fost data la "Concursul de evaluare in matematica" ), asadar nu solutia , in sine, ma intereseaza ci "metoda".Poate aveti careva o idee...
--- anamaria
|
|
[Citat] Alfabetul unei limbi este format numai din literele S,U,P,E,R in aceasta ordine.Toate cuvintele scrise cu aceste litere contin toate literele ,fara ca acestea sa se repete.Grupam aceste cuvinte intr-un dictionar in ordine alfabetica.Care este al 67-lea cuvant din dictionar?
Problema trebuie explicata unui copil de clasa a-2-a, care nu stie nici macar tabla inmultirii.(A fost data la "Concursul de evaluare in matematica" ), asadar nu solutia , in sine, ma intereseaza ci "metoda".Poate aveti careva o idee... |
Cred ca se poate realiza un "ciorchine" pentru cuvintele care incep cu S,U, respectiv P.
|
|
|
|
Cand eram prin clasa a 3-a ,am anuntat acasa ca vreau sa ma fac invatatoare.Atunci mi-a zis tata sa ma calmez , ca nu sunt asa desteapta.Acum imi dau seama ca a avut dreptate.
--- Anamaria
|