Autor |
Mesaj |
|
SUBIECTUL I
e) mi se pare mai complicata decat este rezolvarea cu vectorii. Eu nu prea stapanesc vectorii (am lipsit la lectia asta â?? si la altele) dar asta e alta poveste. Nu putem folosi aici conditia de coliniaritate a 3 puncte si facem determinantul 0? Poate gresesc eu, dar m-am gandit sa intreb oricum.
de ex.
x1 y1 1
x2 y2 1 = 0
x3 y3 1
adica,
3 2 1
2 alfa 1 = 0
4 3 1
si apoi calculam cu regula lui sarrus?
Mie mi-a dat alfa = 1
SUBIECTUL II
1.
b) aici nu vad de ce ati folosit binomul lui Newton. Mi se pare prea complicat asa cand putem folosi formula pt. combinari si anume pt. orice n>=0 este adevarata egalitatea
C de n luate cate 0 + C de n luate cate 1 + C de n luate cate 2 + ... + C de n luate cate n = 2^n?
Deci aici am avea fix
E = 2^4 = 16
Asta e tot deocamdata. Multumesc.
|
|
[Citat] SUBIECTUL I
e) mi se pare mai complicata decat este rezolvarea cu vectorii. Eu nu prea stapanesc vectorii (am lipsit la lectia asta â?? si la altele) dar asta e alta poveste. Nu putem folosi aici conditia de coliniaritate a 3 puncte si facem determinantul 0? Poate gresesc eu, dar m-am gandit sa intreb oricum.
de ex.
x1 y1 1
x2 y2 1 = 0
x3 y3 1
adica,
3 2 1
2 alfa 1 = 0
4 3 1
si apoi calculam cu regula lui sarrus?
Mie mi-a dat alfa = 1 |
Noi am indicat doar unul din modurile de a rezolva exercitiul. Rezolvarea d-voastra este corecta si este foarte bine ca puteti sa rezolvati in mod independent.
[Citat]
SUBIECTUL II
1.
b) aici nu vad de ce ati folosit binomul lui Newton. Mi se pare prea complicat asa cand putem folosi formula pt. combinari si anume pt. orice n>=0 este adevarata egalitatea
C de n luate cate 0 + C de n luate cate 1 + C de n luate cate 2 + ... + C de n luate cate n = 2^n?
Deci aici am avea fix
E = 2^4 = 16
Asta e tot deocamdata. Multumesc.
|
Ceea ce scrieti este corect. Noi de fapt va si demonstram formula pe care o folositi.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
m-am linistit.
pro-didactician fan
|