Autor |
Mesaj |
|
Se considera .vect. v_1,v_2...v_n, toti cu modulul egal cu 1,cu prop.v1+v2+...+vn=o(suma de vectori).Notam aij masura unghiului facut de vect vi,vj.Sa se calculele suma de cos(aij);1<i<j<n.
--- anamaria
|
|
Ridicam la patrat egalitatea (cu produs scalar).
|
|
obtin n+2(v1v2+...+v_(n-1)v_(n))=0 si deci suma e -n/2?
--- anamaria
|
|
Da.
|
|
Mai am o urgenta.Unde oare gasesc anumite materiale referitoarela " interpretarea geometrica a inegalitatilor"?
(Scuze de exprimare, dar dupa atatia determinanti,matrici nu mai stiu vorbi romaneste)
--- anamaria
|
|
[Citat] Mai am o urgenta.Unde oare gasesc anumite materiale referitoarela " interpretarea geometrica a inegalitatilor"?
(Scuze de exprimare, dar dupa atatia determinanti,matrici nu mai stiu vorbi romaneste) |
E prea vaga exprimarea. Mai concret, ce se cere? (Eventual exemple...)
|
|
[Citat]
[Citat] Mai am o urgenta.Unde oare gasesc anumite materiale referitoarela " interpretarea geometrica a inegalitatilor"?
(Scuze de exprimare, dar dupa atatia determinanti,matrici nu mai stiu vorbi romaneste) |
E prea vaga exprimarea. Mai concret, ce se cere? (Eventual exemple...) |
Cred ca fac parte din materia clasei a IX
Ex.Fie a,b,c,>0 si
a^8+b^8+c^8<2(a^4*b^4+b^4*c^4+c^4*a^4)Dati o interpretare geometrica ac.inegalitati.
Nu stiu daca e cel maifericit ex., dar e primul care mi-a venit in minte
--- anamaria
|
|
Daca S este aria triunghiului cu laturile x,y,z, atunci
care este Heron "in disguise". Luam
,etc.
|
|
Nu ma prind "jamais" de chestilea astea.Cred ca ar trebui totusi sa mai citesc..unde?
sunt si ex. de sisteme neliniare a caror sol. trebuie interpretat geometric.
--- anamaria
|
|
[Citat] Nu ma prind "jamais" de chestilea astea.Cred ca ar trebui totusi sa mai citesc..unde?
sunt si ex. de sisteme neliniare a caror sol. trebuie interpretat geometric. |
ps. nici sa scriu nu mai stiu.,(interpretata)
--- anamaria
|
|
Nu stiu nici un material dedicat exclusiv acestui subiect. Doar am in minte cateva zeci de exemple.
|