Autor |
Mesaj |
|
Se considera in spatiu un cub de muchie egala cu 2a, si o sfera tangenta la toate fetele cubului.
a)sa se arate ca suma distantelor de la un punct de pe sfera la toate fetele cubului nu depinde de alegerea punctului pe sfera
b)sa se arate ca intr-un paralelogram, suma patratelor diagonalelor este egala cu suma patratelor laturilor
c)sa se arate ca suma patratelor distantelor de la un punct de pe sfera la toate fetele cubului nu depinde de alegerea punctului pe sfera
d)sa se arate ca suma cuburilor distantelor de la un punct de pe sfera la toate fetele cubului nu depinde de alegerea punctului pe sfera
--- patroim
|
|
Inscrie un cerc intr-un patrat, vezi ce se intampla;
--- anamaria
|
|
[Citat] Se considera in spatiu un cub de muchie egala cu 2a, si o sfera tangenta la toate fetele cubului.
a)sa se arate ca suma distantelor de la un punct de pe sfera la toate fetele cubului nu depinde de alegerea punctului pe sfera
b)sa se arate ca intr-un paralelogram, suma patratelor diagonalelor este egala cu suma patratelor laturilor
c)sa se arate ca suma patratelor distantelor de la un punct de pe sfera la toate fetele cubului nu depinde de alegerea punctului pe sfera
d)sa se arate ca suma cuburilor distantelor de la un punct de pe sfera la toate fetele cubului nu depinde de alegerea punctului pe sfera |
b)-incearaca vectorial, e cel mai simplu
--- anamaria
|
|
nu cred ca merge la b)pt ca e legat de pb
--- patroim
|
|
am rezolvari la a, b, c. o adresa de mail ar fi ok. nu le am in latex fiindca am formatat calculatorul, deci as putea sa scanez rezolvarile si sa le trimit.
--- what the fool does in the end, the wise one does it at the beginning...I'm not quite sure where that puts me in the spectrum of things...
|