Autor |
Mesaj |
|
Exista o teorema care precizeaza nr. grupurilor ciclice neizomorfe de acelasi ordin?
--- anamaria
|
|
[Citat] Exista o teorema care precizeaza nr. grupurilor ciclice neizomorfe de acelasi ordin? |
Orice grup ciclic de ordin n este izomorf cu
si orice grup ciclic cu o infinitate de elemente este izomorf cu
. Deci nu exista grupuri ciclice neizomorfe de acelasi ordin.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
In consecinta grupul radacinilor de ord. n ale unitaii cu inmultirea este izomorf cu (Zn,+)?
--- anamaria
|
|
[Citat] In consecinta grupul radacinilor de ord. n ale unitaii cu inmultirea este izomorf cu (Zn,+)? |
Desigur.
|
|
[Citat]
[Citat] In consecinta grupul radacinilor de ord. n ale unitaii cu inmultirea este izomorf cu (Zn,+)? |
Desigur. |
Dar Z4 si grupul Klein nu sunt izomorfe?
--- anamaria
|
|
[Citat]
[Citat]
Desigur. |
Dar Z4 si grupul Klein nu sunt izomorfe? |
Nu, grupul Klein nu e ciclic.
|
|
[Citat]
[Citat]
[Citat]
Desigur. |
Nu, grupul Klein nu e ciclic. |
Imi amintesc bine,mi-ati zis asta iarna (vis-a-vis de un subiect de bac) ca aceste doua grupuri -Klein si Z4-sunt singurele tipuri de grupuri cu 4 elemente neizomorfe?
--- anamaria
|
|
[Citat]
[Citat]
[Citat]
[Citat]
Desigur. |
Nu, grupul Klein nu e ciclic. |
Imi amintesc bine,mi-ati zis asta iarna (vis-a-vis de un subiect de bac) ca aceste doua grupuri -Klein si Z4-sunt singurele tipuri de grupuri cu 4 elemente neizomorfe? |
Corect.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Grupuri neizomorfe de ordinul 6 sunt doar S6 si Z6?
Exista cumva o metoda de determinare a grupurilor neizomorfe?
--- anamaria
|