Autor |
Mesaj |
|
Cine parcurge distanta mai mare: capul sau picioarele ?
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
[Citat] Cine parcurge distanta mai mare: capul sau picioarele ? |
Daca picioarele sunt luate ca o singura unitate atunci...e aceeasi distanta.
--- Kolgart
|
|
nu! mai ganditi...
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
picioarele... ca sunt doua :P
--- Hapciu
|
|
pai, CAPUL, nu?
--- I've got the power!
|
|
Deplasandu-se pe Pamant, sau o alta planeta, pe care o voi nota cu
, capul unui om si picioarele aceluiasi om descriu cate un arc de cerc ce corespunde unui anumit unghi la centru, a carui masura in radiani am sa o notez cu
.Distanta parcursa de picioare,este arcul de lungime
Distanta parcursa de cap este arcul de lungime
. Deci distanta parcursa de cap este mai mare cu:
Am notat cu
raza planetei pe care se plimba OMUL DOMNULUI PETRE!
PS: Asta e valabil in cazul in care traiectoria pe care se deplaseaza omul este "dreapta". In caz contrar, problema se reduce la acest caz daca divizam toata traiectoria in portiuni suficient de mici pentru a putea fi considerate "drepte".
--- C.Telteu
|
|
[Citat]
Deplasandu-se pe Pamant, sau o alta planeta, pe care o voi nota cu
, capul unui om si picioarele aceluiasi om descriu cate un arc de cerc ce corespunde unui anumit unghi la centru, a carui masura in radiani am sa o notez cu
.Distanta parcursa de picioare,este arcul de lungime
Distanta parcursa de cap este arcul de lungime
. Deci distanta parcursa de cap este mai mare cu:
Am notat cu
raza planetei pe care se plimba OMUL DOMNULUI PETRE!
PS: Asta e valabil in cazul in care traiectoria pe care se deplaseaza omul este "dreapta". In caz contrar, problema se reduce la acest caz daca divizam toata traiectoria in portiuni suficient de mici pentru a putea fi considerate "drepte". |
pai tu ai masurat distanta parcursa de catre capul/picioarele omului raportate la centrul pamantului...asta nu se specifica in enuntul intial..asa putem sa ne raportam la orice... la pomul din gradina, la turnurile Petronas, la Sirius, la galaxia Andromeda... asa ca, consider raspunsul meu ca fiind cel corect :P... PENTRU CA PICIOARELE SUNT DOUA iar capul doar unu )
--- Hapciu
|
|
[Citat]
pai tu ai masurat distanta parcursa de catre capul/picioarele omului raportate la centrul pamantului...asta nu se specifica in enuntul intial..asa putem sa ne raportam la orice... la pomul din gradina, la turnurile Petronas, la Sirius, la galaxia Andromeda... asa ca, consider raspunsul meu ca fiind cel corect :P... PENTRU CA PICIOARELE SUNT DOUA iar capul doar unu ) |
Chiar daca vrem sau nu, cand parcurgem o distanta pe o planeta, cel putin teoretic, parcurgem un arc de cerc.E drept ca problema, ca majoritatea celor propuse de domnul Petre, nu precizeaza in enunt toate detaliile(pe multe dintre ele trebuie sa le subantelegem!) Dar referitor la faptul ca picioarele sunt doua, oare nu cumva vrei sa spui ca pe un traseu de 100km(am luat distanta arbitrar), picioarele unui om parcurg o distanta mai mica decat cele ale unui cal, pentru ca ultimul are 4 picioare?
--- C.Telteu
|
|
eu ma refeream la fiecare picior in parte...
--- Hapciu
|