Autor |
Mesaj |
|
[Citat]
La atat se restrange inductia? Nu se aplica etapa de demonstratie? |
Evident ca nu. Am scris doar o indicatie.
---
Euclid
|
|
Deci eu o aplic in continuare.
--- Ionut
|
|
La subiectul III, punctul b, f'(x) = (e^x - e^-x)' = (e^x - 1/e^x)' = e^x - 1/e^x. Cum putem obtine totusi egalitatea ce o cere aplicatia: f'(x) = (e^2x + 1 )/e^x ?
--- Ionut
|
|
[Citat] La subiectul III, punctul b, f'(x) = (e^x - e^-x)' = (e^x - 1/e^x)' = e^x - 1/e^x. Cum putem obtine totusi egalitatea ce o cere aplicatia: f'(x) = (e^2x + 1 )/e^x ? |
Avem [e^x - e^(-x)]'=e^x-(-1)e^(-x)=e^x+e^(-x)=e^x+1/e^x. Se aduce la acelasi numitor si se obtine ce ni se cere.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Va rog,
tot la varianta 02 IV, d
se calculeaza monotonia care este data de semnul primei derivate, iar prima derivata este e^2x+1/e^x , si aici ma impotmolec nu stiu ce sa fac cu e, eu as pune conditie de existenta diferit de 0 si numitorul=0 apoi . . . cum dau de radacini?
--- www.eBacalaureat.ro
|
|
[Citat] Va rog,
tot la varianta 02 IV, d
se calculeaza monotonia care este data de semnul primei derivate, iar prima derivata este e^2x+1/e^x , si aici ma impotmolec nu stiu ce sa fac cu e, eu as pune conditie de existenta diferit de 0 si numitorul=0 apoi . . . cum dau de radacini? |
Nu dam de radacini pentru ca nu exista! De fapt ceea ce vrem este sa aratam ca f'>0 (este echivalent cu f strict crescatoare). Iar in cazul nostru avem exponentiale care sunt pozitive, deci f'>0.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|