Autor |
Mesaj |
|
As avea si eu o intrebare! Cum se rezolva ultimele 3 subpuncte de la varianta 49, subiectul 3???
|
|
(e) rezulta direct din (d) ( f este polinom cu radacinile x_1,x_2,... )
(f) rezulta din (e) pentru X=1 (folosesti numai formula de la (b)
(g) rezulta din (e) pentru X=-1 (folsesti numai formula de la (c)
---
Euclid
|
|
Ai puntea, te rog frumos, sa detaliezi un pic rezolvarea la punctele f si g ca nu imi iese nici sa ma impusc??? :-(((
|
|
[Citat] Ai puntea, te rog frumos, sa detaliezi un pic rezolvarea la punctele f si g ca nu imi iese nici sa ma impusc??? :-((( |
punctul (f)
Notand cu
produsul sinusurilor trebuie aratat ca
Pentru simplificare introducem notatia
.
Vom folosi intensiv formula de la punctul (b). Calculam
folosind definitia:
Calculam acum
folosind formula de la (e):
Am folosit formula lui de Moivre de cate ori am avut ocazia. Egalam cele doua chestii si simplificam cu
(care este nenul) si am terminat !
punctul (g)
se face calculand
in cele doua moduri posibile ca mai sus
---
Euclid
|
|
Gata! Am reusit! Multumesc mult! O singura nelamurire mai am! Ce formula e aia, cu care ai scos din produs de exp de ceva o suma sub exp?? Nu imi amintesc de ea!
|
|
[Citat] Gata! Am reusit! Multumesc mult! O singura nelamurire mai am! Ce formula e aia, cu care ai scos din produs de exp de ceva o suma sub exp?? Nu imi amintesc de ea! |
Este EXACT formula lui de Moivre! Notatia clasica este
noi am folosit o notatie nestandard, doar pentru a simplifica prezentarea.
---
Euclid
|
|
Acuma, ca am terminat de rezolvat varianta 49 complet si ca tot a trebuit sa o scriu la calculator pentru scoala, daca vreti, v-o pot trimite, daca va ajuta cu ceva! Numai sa imi spuneti in ce format sa o trimit, ca acuma e .docx (Office 2007), si unde sa o trimit.
PS: Multumesc inca o data pentru ajutor.
|
|
[Citat] Acuma, ca am terminat de rezolvat varianta 49 complet si ca tot a trebuit sa o scriu la calculator pentru scoala, daca vreti, v-o pot trimite, daca va ajuta cu ceva! Numai sa imi spuneti in ce format sa o trimit, ca acuma e .docx (Office 2007), si unde sa o trimit.
PS: Multumesc inca o data pentru ajutor. |
Varianta 49 o vom publica in curand, deci nu e necesar. Dar, multumim de oferta si succes !
---
Euclid
|