Autor |
Mesaj |
|
Avem 40 de cai ,care trebuie bagati in 9 grajduri.In fiecare grajd trebuie sa fie un numar impar de cai,indiferent cati, dar intotdeauna numar impar.Se poate face distributia?
|
|
NU se poate face distributia, pt ca oricum am pune un nr impar de cai in 8 grajduri, in cel de-al 9-lea ar ramane nr par (40-8*nr_impar=nr _par)
--- "Stiinta nu e buna azi daca ieri nu s-a gandit la maine" (G. Moisil)
|
|
daca bagam un numar impar de cai, in fiecare dintr-un numar impar de grajduri, atunci "dispar" un numar impar de cai si ramane un numar impar de cai;
atunci vor ramane un numar par de grajduri, in care orice numar impar de cai am baga, numarul lor total va fi numar par.
CONTRADICTIE!
daca bagam un numar impar de cai, in fiecare dintr-un numar par de grajduri, atunci "dispar" un numar par de cai si ramane un numar par de cai;
atunci vor ramane un numar impar de grajduri, in care orice numar impar de cai am baga, numarul lor total va fi numar impar.
CONTRADICTIE!
[Citat] daca bagam un numar impar de cai, in fiecare dintr-un numar impar de grajduri, atunci "dispar" un numar impar de cai si ramane un numar impar de cai;
atunci vor ramane un numar par de grajduri, in care orice numar impar de cai am baga, numarul lor total va fi numar par.
CONTRADICTIE!
daca bagam un numar impar de cai, in fiecare dintr-un numar par de grajduri, atunci "dispar" un numar par de cai si ramane un numar par de cai;
atunci vor ramane un numar impar de grajduri, in care orice numar impar de cai am baga, numarul lor total va fi numar impar.
CONTRADICTIE!
|
|
[Citat] DacÄ? te mÄ?nâncÄ? urechea stângÄ? de ce sÄ? te scarpini cu mâna dreaptÄ?? Adinutz are dreptate Å?i s-a exprimat foarte concis. Cred cÄ? trebuie sÄ? fii de acord cu el! |
De acord cu ea, nu cu el. :P
--- "Stiinta nu e buna azi daca ieri nu s-a gandit la maine" (G. Moisil)
|
|
[Citat]
De acord cu ea, nu cu el. :P |
Scuze!(Dar de ce nu mai pui un "a" la sfarsit?! Sigur nu mai greseam!)
--- C.Telteu
|
|
Desi pare paradoxal...totusi problema are solutie...!!!
|
|
[Citat] Desi pare paradoxal...totusi problema are solutie...!!! |
adevaru`i ca Da!! ) are solutie :D
--- Taci si fii frumos
|
|
Umblati cu prostioare...Asta-i ca problema aia cu cutiutele...intr-o cutiuta am alta cutiuta...
grajdul 1 este construit in interiorul grajdului 2 .celelalte sunt distincte. solutia ar fi:
g1 1
g2 1+2
g3-g8 cate 5
g9 7
--- Doamne ajuta...
Petre
|
|
Reformulez problema...
Avem 40 de cai si 9 grajduri.Cum procedam pentru a introduce pe cei 40 in cele 9 grajduri astfel incat in fiecare grajd sa fie un numar impar.
Solutia ta Petre, este interesanta,dar,este una si mai hoata...
|
|
[Citat] [Citat] Desi pare paradoxal...totusi problema are solutie...!!! |
adevaru`i ca Da!! ) are solutie :D |
Giani da o solutie...!
--- Doamne ajuta...
Petre
|