Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
1) ? cum se face? se scrie log in baza 3?
2) A(4,0) B(0,0)
3) S={0,1}
4) S=T1+T3+T5=1+10+20=31
5) sqrt(2) (am aflat ecuatia lui AM, AM perpendiculara pe BC, am scris ecuatia lui AM in fct de doua pct A si M, din cele doua ecuatii am aflat coordonatele lui M, si pe urma distanta AM) e vreo cale mai scurta?
6) 1/7
daca puteti sa-mi spuneti cum se face la 1 si daca am facut bine la restul.
multumesc anticipat!
--- cel mai MARE fan LOST din lume :P :D >> http://www.lost-naufragiatii.com << ;D
|
|
[Citat] 1) ? cum se face? se scrie log in baza 3?
2) A(4,0) B(0,0)
3) S={0,1}
4) S=T1+T3+T5=1+10+20=31
5) sqrt(2) (am aflat ecuatia lui AM, AM perpendiculara pe BC, am scris ecuatia lui AM in fct de doua pct A si M, din cele doua ecuatii am aflat coordonatele lui M, si pe urma distanta AM) e vreo cale mai scurta?
6) 1/7
daca puteti sa-mi spuneti cum se face la 1 si daca am facut bine la restul.
multumesc anticipat! |
trebuie de fapt sa arati ca:
|
|
La ex 4 cred ca ai gresit la calcul.la termenul 3 ai uitat sa inmultesti combinarile cu 2... mie mi-a dat suma 41...
La ex 5 cred ca iar ai gresit la calcul... eu am aflat ecuatia dreptei BC si dupa am aflat distanta de A la dreapta BC.. si mi-a dat (3*sqrt(2))/2
|
|
[Citat] La ex 4 cred ca ai gresit la calcul.la termenul 3 ai uitat sa inmultesti combinarile cu 2... mie mi-a dat suma 41...
|
Intr-adevar rezultatul corect este 41.
[Citat] La ex 5 cred ca iar ai gresit la calcul... eu am aflat ecuatia dreptei BC si dupa am aflat distanta de A la dreapta BC.. si mi-a dat (3*sqrt(2))/2
|
Intr-adevar acesta este rezultatul corect. Aveti deja o rezolvare completa publicata in
http://www.pro-didactica.ro/articole/bac2008/tematica/Geometrie_analitica_I/
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
mie la 2 mi-a dat A(3,0) B(1,0) cum e bine?
si la 6 cum se face?
--- iau nota mare la BAC
|
|
multumesc alext pt rezolvarea la 1
10x Xoleq, my mistakes
[Citat] mie la 2 mi-a dat A(3,0) B(1,0) cum e bine?
si la 6 cum se face? |
la 2) e corect la tine, am uitat eu sa pun radical la delta
la 6) scrii tg^2x = sin^2x / cos^2x, si sin^2x = 1-cos^2x; de acolo scoti cos^2x
--- cel mai MARE fan LOST din lume :P :D >> http://www.lost-naufragiatii.com << ;D
|
|
[Citat] multumesc alext pt rezolvarea la 1
10x Xoleq, my mistakes
si la 6 cum se face? |
la 6) scrii tg^2x = sin^2x / cos^2x, si sin^2x = 1-cos^2x; de acolo scoti cos^2x |
Eu am un dubiu la 6... adica scriem sin^2x / cos^2x, dar cum x apartine lui R, inseamna ca cosul ala poate sa ia si valoarea 0, caz in care ar fi imposibil... deci sa inteleg ca metoda asta e gresita? sau nu am eu dreptate??
VA ROG AJUTATI-MA !!!!!
--- Hapciu
|
|
AJUUTOr !!!!VA ROG CINEVA !~!!!!!!!! 
CHIAR NIMENI DE AICI NU SE PRICEPE LA MATEMATICA ???
--- Hapciu
|
|
[Citat]
[Citat] multumesc alext pt rezolvarea la 1
10x Xoleq, my mistakes
si la 6 cum se face? |
la 6) scrii tg^2x = sin^2x / cos^2x, si sin^2x = 1-cos^2x; de acolo scoti cos^2x |
Eu am un dubiu la 6... adica scriem sin^2x / cos^2x, dar cum x apartine lui R, inseamna ca cosul ala poate sa ia si valoarea 0, caz in care ar fi imposibil... deci sa inteleg ca metoda asta e gresita? sau nu am eu dreptate??
VA ROG AJUTATI-MA !!!!! |
Cum in acest caz tg x=6, nu avem nici un fel de probleme (cosinus este 0 exact pentru valorile lui x pentru care tangenta nu este definita), deci puteti continua cu aceasta metoda. Puteti chiar folosi direct formula
valabila pentru toate valorile pentru care functia tangenta este bine definita.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
multumesc d-le Pitagora.
--- Hapciu
|