Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
1 a) ?
n-am niki cea mai vaga idee..
help pls
|
|
[Citat] 1 a) ?
n-am niki cea mai vaga idee..
help pls |
Rezolvand sistemul format din primele doua ecuatii se afla coordonatele punctului de intersectie. Se substituie x si y aflati in a treia ecuatie si se afla valoarea lui m.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Exercitiul 2c este facut foarte frumos, dar m-am impotmolit spre sfarsit. Ati putea detalia randul al 3-lea de jos, cel cu egalitatea modulelor la patrat?
Multumesc.
|
|
[Citat] Exercitiul 2c este facut foarte frumos, dar m-am impotmolit spre sfarsit. Ati putea detalia randul al 3-lea de jos, cel cu egalitatea modulelor la patrat?
Multumesc. |
In orice ecuatie cu coeficienti reali, radacinile complexe nereale pot fi grupate cate doua (in fiecare grup fiind conjugate una celeilalte). In particular la o ecuatie de gradul doi cu coeficienti reali si discriminant negativ, cele doua radacini sunt conjugate una celeilalte. Deci
. Atunci
Ultima egalitate este a doua relatia a lui Viete.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] Exercitiul 2c este facut foarte frumos, dar m-am impotmolit spre sfarsit. Ati putea detalia randul al 3-lea de jos, cel cu egalitatea modulelor la patrat?
Multumesc. |
Daca acceptam faptul ca
, atunci primele trei egalitati sunt proprietati de baza ale numerelor complexe. Ultima egalitate este a doua relatie a lui Viete pentru ecuatia de gradul doi.
---
Euclid
|