Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
In legatura cu 1.c) eu am zis ceva de genul:
- Conform punctului b) => (S) este compatibil
- Deci daca det(A)(A-matr sistemului) este inversabil in Z7 atunci (S) compatibil determinat, altfel daca det(A) nu este inversabil in Z7 atunci (S) este compatibil nedeterminat, deci are cel putin 2 solutii.
Este corect in felul acesta? Chestia cu det(A) inversabil intr-un inel=>(s) compatibil determinat este valabila?
--- If it weren't for electricity we'd all be watching television by candlelight.
Vizitati-ma la http://www.prosc.ro
|
|
[Citat] In legatura cu 1.c) eu am zis ceva de genul:
- Conform punctului b) => (S) este compatibil
- Deci daca det(A)(A-matr sistemului) este inversabil in Z7 atunci (S) compatibil determinat, altfel daca det(A) nu este inversabil in Z7 atunci (S) este compatibil nedeterminat, deci are cel putin 2 solutii.
Este corect in felul acesta? Chestia cu det(A) inversabil intr-un inel=>(s) compatibil determinat este valabila? |
E corecta implicatia "daca detA e inversabil, atunci sistemul e compatibil determinat". Daca detA e neinversabil (de fapt 0 in cazul nostru, deoarece Z_7 e corp) atunci trebuie vazut daca sistemul e sau nu compatibil (s-ar putea ca raspunsul la cerinta problemei sa fie "nu exista astfel de m" ). Daca am calculat bine, in cazul asta este compatibil.
|
|
[Citat]
E corecta implicatia "daca detA e inversabil, atunci sistemul e compatibil determinat". Daca detA e neinversabil (de fapt 0 in cazul nostru, deoarece Z_7 e corp) atunci trebuie vazut daca sistemul e sau nu compatibil (s-ar putea ca raspunsul la cerinta problemei sa fie "nu exista astfel de m" ). Daca am calculat bine, in cazul asta este compatibil. |
Dar merge sa aplic T Cramer pt cazul detA inversabil?
Dar daca detA neinversabil, pot aplica Rouche sau Kroneker-Capelli?
--- If it weren't for electricity we'd all be watching television by candlelight.
Vizitati-ma la http://www.prosc.ro
|
|
[Citat] [Citat]
E corecta implicatia "daca detA e inversabil, atunci sistemul e compatibil determinat". Daca detA e neinversabil (de fapt 0 in cazul nostru, deoarece Z_7 e corp) atunci trebuie vazut daca sistemul e sau nu compatibil (s-ar putea ca raspunsul la cerinta problemei sa fie "nu exista astfel de m" ). Daca am calculat bine, in cazul asta este compatibil. |
Dar merge sa aplic T Cramer pt cazul detA inversabil?
Dar daca detA neinversabil, pot aplica Rouche sau Kroneker-Capelli? |
Da, dacÄ? sistemul are coeficienÅ£i într-un corp comutativ, cum este
, atunci se poate aplica ad litteram teoria din cazul sistemelor cu coeficienÅ£i reali sau complecÅ?i, din clasa a 11-a.
|