Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Bacalaureat 2007 » M1 v88 III
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1]
Autor Mesaj
Anakin
Grup: membru
26 Jan 2007, 13:25

[Trimite mesaj privat]

M1 v88 III    [Editează]  [Citează] 

La punctul c se cere sa se demonstreze ca daca o matrice apartine lui N atunci urma matricei este 0(adica a+d=0). Insa o matrice care are pe prima linie (1 0) si pe a doua linie (0 0) apartine lui N, insa are urma egala cu 1, nu cu 0.

---
Anakin
Euclid
Grup: Administrator
25 Jan 2007, 17:15

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
La punctul c se cere sa se demonstreze ca daca o matrice apartine lui N atunci urma matricei este 0(adica a+d=0). Insa o matrice care are pe prima linie (1 0) si pe a doua linie (0 0) apartine lui N, insa are urma egala cu 1, nu cu 0.

Matricea
mentionata NU apartine lui N deoarece
(este un proiector)

---
Euclid
Anakin
25 Jan 2007, 23:19

[Trimite mesaj privat]

Confuzia era a mea..multumesc pt lamurire. Mai am o dilema la aceasta varianta la subiectul IV punctul f. Mai exact, nu sunt de acord cu surjectivitatea functiei F. Eu am scris functia F folosind teorema de medie astfel: F(x)=e^((x/n)^2). am luat c=x/n , unde x este nr natural(acest lucru asigura ca 0<c<x si folosirea teoremei de medie). Si functia F asa cum am scris-o eu(dak am procedat corect) nu cred k este surjectiva pe R, deoarece NU ia si valori negative, desi domeniul de valori este tot R.

---
Anakin
Pitagora
Grup: Administrator
25 Jan 2007, 23:44

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Mai am o dilema la aceasta varianta la subiectul IV punctul f. Mai exact, nu sunt de acord cu surjectivitatea functiei F. Eu am scris functia F folosind teorema de medie astfel: F(x)=e^((x/n)^2). am luat c=x/n , unde x este nr natural(acest lucru asigura ca 0<c<x si folosirea teoremei de medie). Si functia F asa cum am scris-o eu(dak am procedat corect) nu cred k este surjectiva pe R, deoarece NU ia si valori negative, desi domeniul de valori este tot R.

Nu avem voie sa dam noi valori in teorema de medie. Ceea ce faci este incorect! Din teorema de media exista un c(x) care depinde de x, (dar nu stim apriori bine cum), deci F(x)=xe^(c(x)^2).

Calea buna este urmatoarea. Stim deja ca limita la infinit este infinit. Conform d), limita la -infinit este -infinit (F este impara). Dar F este continua deci are ca imagine intervalul (-infinit,infinit) si astfel este surjectiva.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
Anakin
26 Jan 2007, 13:25

[Trimite mesaj privat]

hmmm..oricum uitasem sa pun x-ul in fatza functiei la teorema de medie.. dar mi-am dat seama ce era in neregula in orice caz..multumesc

---
Anakin
[1]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47616 membri, 58637 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ