Bine ai venit guest

User:
Pass:

[Creare cont]
[Am uitat parola]
iBac = materialul ULTRACOMPLET de pregătire pentru bac la mate. Dacă vrei poţi.
Forum pro-didactica.ro  [Căutare în forum]

Forum » Bacalaureat 2007 » Varianta 10
[Subiect nou]   [Răspunde]
[1] [2]  »   [Ultima pagină]
Autor Mesaj
aron
Grup: membru
29 Jan 2007, 20:59

Varianta 10    [Editează]  [Citează] 

La varianta 10 M1-1, subiectul IIIf, cum pot arata ca exista un element b(i,j) nenegativ? Presupunand ca toate b(i,j), cu i diferit de j, sunt negative in dezvoltarea lui B sau a minorilor de ordin 3,nu vad contradictia.Nu asta e ideea de dem.?

gauss
Grup: Administrator
25 Jan 2007, 12:57

[Trimite mesaj privat]

NE-negativ inseamna POZITIV (>0) sau zero (0).

(Daca ar fi spus ``sase elemente pozitive'' trebuiau sa fie >0,
conventie internationala. (zero nu e nici pozitiv, nici negativ);

---
df (gauss)
aron
25 Jan 2007, 16:50

Imi pare rau ca nu m-am facut inteleasa. Am incercat o reducere la absurd, vrand sa demonstrez ca, in afara de elementele de pe diagonala principala, in matricea B mai exista macar unul nenegativ. (apropos, stiam ce inseamana cuvantul !)Matircea fiind simetrica, ar fi destul pentru a demonstra cerinta subpunctului f.

Pitagora
25 Jan 2007, 17:16

[Trimite mesaj privat]

Se foloseste punctul e). Vectorii care fac intre ei un unghi de cel mult 90 de grade, vor avea produsul scalar nenegativ. Apoi ati facut deja observatiile bune ca aveti inca 4 pe diagonala si inca unul din simetria matricei.

---
Pitagora,
Pro-Didactician
aron
25 Jan 2007, 19:20

Eu nu reusesc sa dem. punctul f. Ma puteti ajuta?

aron
26 Jan 2007, 17:03

Mi-am dat seama cum se rezolva punctul f. De fapt totul se reduce la cum rezolvi punctul g de la sub. III. Pentru i diferit de j se poate arata ca exista cel putin doi vectori v(i) si v(j) care fac intre ei un unghi de cel mult 90 de grade presupunand contrariul si obtinand astfel ca suma masurilor unghiurilor in jurul originii este de mai mult de 360 de grade. Demonstrand ca cerinta de la g este verificata si de i diferit de j, subpunctul f este imediat. La solutia algebrica... inca mai lucrez. Aveti voi ceva idei...?

Pitagora
26 Jan 2007, 17:12

[Trimite mesaj privat]

[Citat]
Eu nu reusesc sa dem. punctul f. Ma puteti ajuta?

---
Pitagora,
Pro-Didactician
aron
26 Jan 2007, 17:47

[Citat]
Mi-am dat seama cum se rezolva punctul f. De fapt totul se reduce la cum rezolvi punctul g de la sub. III. Pentru i diferit de j se poate arata ca exista cel putin doi vectori v(i) si v(j) care fac intre ei un unghi de cel mult 90 de grade presupunand contrariul si obtinand astfel ca suma masurilor unghiurilor in jurul originii este de mai mult de 360 de grade. Demonstrand ca cerinta de la g este verificata si de i diferit de j, subpunctul f este imediat. La solutia algebrica... inca mai lucrez. Aveti voi ceva idei...?

In loc de "subpunctul g" ar fi trebuit sa scriu "subpunctul e" (e sfarsit de saptamana si semestru, asa ca...e scuzabil sa gresesc)Ma scuzati!

Intre timp a aparut si raspunsul lui Pitagora, pentru care ii multumesc!

Pitagora
26 Jan 2007, 17:54

[Trimite mesaj privat]

[Citat]

In loc de "subpunctul g" ar fi trebuit sa scriu "subpunctul e" (e sfarsit de saptamana si semestru, asa ca...e scuzabil sa gresesc)Ma scuzati!

Intre timp a aparut si raspunsul lui Pitagora, pentru care ii multumesc!
Nici o problema. Si eu citasem anterior gresit cu f) in loc de e).

---
Pitagora,
Pro-Didactician
gabitza
28 Jan 2007, 20:23

[Trimite mesaj privat]

sub IV punctul g
am incercat sa fac o legatura intre sirul
si functia
, , am gasit ceva de genul
.
pentru ca sirul sa fie descrescator ar trebui ca derivata a II a functiei sa fie pozitiva mereu
e ceva bine in tot ce am scris?

gabitza
29 Jan 2007, 20:55

[Trimite mesaj privat]

degeaba, ideile mele nu ma duc nicaieri, ma las pagubasa
poate aveti o idee mai directa la acest subpunct g

[1] [2]  »   [Ultima pagină]

Legendă:  Access general  Conţine mesaje necitite  47559 membri, 58582 mesaje.
© 2007, 2008, 2009, 2010 Pro-Didactica.ρ