Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la subiectul 1 exista vreo metoda de a rezolva in afara de cea prin care iau si analizez toate modurile in care ii pot aranja elemetele acelei matrici?
|
|
va rog un indicu la 2 a
|
|
[Citat] va rog un indicu la 2 a |
Conditia ca x^2 sa divida f este ca b=c=0 iar restul lui f la impartirea la x+1 este f(-1).
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] la subiectul 1 exista vreo metoda de a rezolva in afara de cea prin care iau si analizez toate modurile in care ii pot aranja elemetele acelei matrici? |
Pe fiecare linie exista cel putin un -1 (altfel produsul ar fi 1), deci avem cel putin 3 de -1 in matrice. Cum produsul tuturor elementelor matricei va fi (-1)(-1)(-1)=-1 (adica produsul elementelor grupate pe linii), matricea trebuie sa contina un numar impar de -1. Matricea avand 9 elemente, posibilitatile sunt 3,5,7,9. Ramane doar sa observam ca matricea nu poate avea 7 de -1 caci in acel caz ar exista doar doi de 1 si va exista o linie sau o coloana cu exact un 1 si doi de -1, deci cu produsul 1.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la 2 c) o idee imi da cineva?
multumesc
--- nicu
|
|
[Citat] la 2 c) o idee imi da cineva?
multumesc |
Calculati
.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Sau, alternativ, putem folosi T.Rolle. Daca f are toate radacinile reale, atunci f' are trei radacini reale si, deci, si f'' are 2 radacini reale. f'' e un polinom de gradul 2 cu discriminantul nenegativ doar pentru a=-3 (daca n-am gresit la calcul ). Mai mult, daca radacinile lui f nu sunt egale, atunci f'' trebuie sa aiba radacini distincte, ceea ce nu se poate. Finalizarea e evidenta.
|
|
musltumesc de ajutor
|
|
cum se arata ca radacinile sunt egale?in afara de rezolvarea domnului Enescu?
|
|
[Citat]
cum se arata ca radacinile sunt egale?in afara de rezolvarea domnului Enescu? |
Avem
Daca radacinile sunt reale, obtinem
si ca radacinile sunt egale..
|