Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la 1 c) dati-mi va rog o idee
multumesc
--- nicu
|
|
[Citat] la 1 c) dati-mi va rog o idee
multumesc
|
Adunand ultimele 2 ecuatii se obtine y=1,se ajunge apoi la un sistem doar in x si z si parametrul m si se pune conditia ca determinantul matricei acestui sistem sa fie nenul(sistem Cramer).Apoi se determina x si y(ele vor fi in functie de m)si se vede pentru ce m aceste solutii sunt numere intregi.
|
|
stimate alext cred ca vorbim de variante diferite
--- nicu
|
|
[Citat] stimate alext cred ca vorbim de variante diferite |
cu siguranta,am cautat printre variante sa vad cu care varianta am incurcat-o,este vorba de 98  .
La problema de la varianta 92 mi se pare ceva suspect.Voi demonstra prin inductie si folosind T.Hamilton-Cayley.
Daca solutia mea e corecta e suspect faptul ca subpunctul c) este cam in afara contextului problemei,el nu are legatura nici macar cu subpunctele precedente.
|
|
multumesc mult pentru ajutor
--- nicu
|
|
la 2c .. cum se afla solutiile respective? calculatorul arata ca ele sunt 1-2i,1+2i,2-i,2+i .. dar cum ajung sa le aflu..
|
|
[Citat] la 2c .. cum se afla solutiile respective? calculatorul arata ca ele sunt 1-2i,1+2i,2-i,2+i .. dar cum ajung sa le aflu.. |
Stim ca modulul este radical din 5 de la punctul a). Polinomul avand coeficienti reali, radacinile sunt doua cate doua conjugate, adica sunt a+bi, a-bi,c+di si c-di. In acest moment in fuga nu vad decat doua cai: sa ne jucam cu relatiile lui Viete, sau sa observam ca polinomul se descompune in
Fiind aproape de a termina cele 100 de variante, se pare ca autorii au inceput sa oboseasca si sa puna probleme cam fortate.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] la 2c .. cum se afla solutiile respective? calculatorul arata ca ele sunt 1-2i,1+2i,2-i,2+i .. dar cum ajung sa le aflu.. |
Stim ca modulul este radical din 5 de la punctul a). Polinomul avand coeficienti reali, radacinile sunt doua cate doua conjugate, adica sunt a+bi, a-bi,c+di si c-di. In acest moment in fuga nu vad decat doua cai: sa ne jucam cu relatiile lui Viete, sau sa observam ca polinomul se descompune in
|
cred k asa ai vrut a fie :D (x^2-2x+5)(x^2-4x+5)
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] la 2c .. cum se afla solutiile respective? calculatorul arata ca ele sunt 1-2i,1+2i,2-i,2+i .. dar cum ajung sa le aflu.. |
|
cred k asa ai vrut a fie :D (x^2-2x+5)(x^2-4x+5)
|
Intr-adevar!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
dar 2b cum se face?
|