Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
ex 1 subc) folosim cumva derivatele I si a II-a?
|
|
[Citat] ex 1 subc) folosim cumva derivatele I si a II-a? |
Cred ca este suficient sa observam ca functia ia valori pozitive si negative intercalate, de exemplu pentru
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la 2c .. am identificat acea limita ca fiind lim cand n tinde la infinit din In.. se arata ushor ca sirul este descrescator .. si marginit.. dar de unde limita 0? .. teorema de medie e suficient.. imi poate aparea cazul 1 la infinit
|
|
[Citat] la 2c .. am identificat acea limita ca fiind lim cand n tinde la infinit din In.. se arata ushor ca sirul este descrescator .. si marginit.. dar de unde limita 0? .. teorema de medie e suficient.. imi poate aparea cazul 1 la infinit |
Folosind punctul b) se arata ceva de genul
si apoi ca acel produs este mai mic decat
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
puteti sa detaliati la 2 c)?
|
|
[Citat] puteti sa detaliati la 2 c)?
|
nu mai e nevoie
|
|
cum rezolv: sin 1/x +1/x*cos(1/x)=0 ? chiar daca se poate si pur si simplu sa dau valori...
|
|
[Citat] cum rezolv: sin 1/x +1/x*cos(1/x)=0 ? chiar daca se poate si pur si simplu sa dau valori... |
ii dai lu x valoare pi/2 si iti 1 si e functie pozitiva si x=3/4pi si iti da cva negativ=>f negativa
si din astea 2 rezulta k f nu e monotona p (0,infinit)
|
|
in rezolvarea dp net postata de edu,la sub 1 a) limita lor le da 0,iar mie 1,pt ca am folosit limita fundamentala. acum cine greseste?ei sau eu?
|
|
tu gresesti pentru ca nu ai voie sa aplici aici o limita remarcabila
|