Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
La prima problema, la subpunctul c) A trebuie scris ca si cos de pi/3 ,0,sinpi/3 ,0,0,0, -sinpi/3 , 0, cos pi/3 ...si mai incolo cum?....
sau ar trebui sa determinam o forma a matricei A?...este adevarat ca A la putere(p-1) =E( din b))?
--- liva
|
|
si se pare ca si la 2 c) am intampinat dificultati....cine ma ajutaaa (?
--- liva
|
|
[Citat] Chiar nu ma poate ajuta nimeni? |
exista un izomorfism intre grupul G si grupul numerelor reale nenule in raport cu operatia de inmultire.
Mai exact,x*y-5=(x-5)(y-5) deci f(x)=x-5 e un izomorfism intre grupul nostru G si grupul numerelor reale nenule in raport cu operatia de inmultire.Deci sa rezolvam urmatorul sistem:
{(x-5)(y-5)=z-5
(y-5)(z-5)=x-5
(z-5)(x-5)=y-5}
si apoi la solutii pentru a obtine numerele x si y din G adunam 5.
|
|
[Citat] [Citat] Chiar nu ma poate ajuta nimeni? |
exista un izomorfism intre grupul G si grupul numerelor reale nenule in raport cu operatia de inmultire.
Mai exact,x*y-5=(x-5)(y-5) deci f(x)=x-5 e un izomorfism intre grupul nostru G si grupul numerelor reale nenule in raport cu operatia de inmultire.Deci sa rezolvam urmatorul sistem:
{(x-5)(y-5)=z-5
(y-5)(z-5)=x-5
(z-5)(x-5)=y-5}
si apoi la solutii pentru a obtine numerele x si y din G adunam 5. |
pana la sistemul asta am ajuns si eu, dar efectiv, cum le calculez?
--- liva
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] Chiar nu ma poate ajuta nimeni? |
{(x-5)(y-5)=z-5
(y-5)(z-5)=x-5
(z-5)(x-5)=y-5}
si apoi la solutii pentru a obtine numerele x si y din G adunam 5. |
pana la sistemul asta am ajuns si eu, dar efectiv, cum le calculez?
|
Inmultind cele trei ecuatii si tinand seama ca x,y,z sunt toate >5, avem (x-5)(y-5)(z-5)=1. Prima ecuatie atunci devine 1/(z-5)=z-5, de unde z-5=1, etc.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] La prima problema, la subpunctul c) A trebuie scris ca si cos de pi/3 ,0,sinpi/3 ,0,0,0, -sinpi/3 , 0, cos pi/3 ...si mai incolo cum?....
sau ar trebui sa determinam o forma a matricei A?...este adevarat ca A la putere(p-1) =E( din b))? |
, deci
pentru orice p=6k+1.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|