Autor |
Mesaj |
|
va rog mult sa imi explicati in detaliu ex 3...ms
|
|
se obs x=2 sol unica
daca imparti cu 5^x obtii (3/5)^x+(4/5)^x=1
in partea stanga acem o functie descrescatoare, care poate lua cel mult o data valoare 1. deci x=2 este sol unica.
--- Dana
|
|
la 4, care este raÅ£ionamentul? Eu am mers pe ideea cÄ? suma cifrelor trebuie sÄ? fie 9, 18, 27 sau 36, dar sunt foarte multe cazuri Å?i mÄ? gândesc cÄ? trebuie sÄ? existe o soluÅ£ie mai simplÄ?.
La 5 cum facem? Am aflat mijloacele laturilor, Å?i am încercat sÄ? aflu douÄ? ecuaÅ£ii ale medianelor ca apoi sÄ? aflu G-ul, dar aici nu îmi iese. Am fÄ?cut Å?i refÄ?cut calculele, dar nimic..
Mulţumesc anticipat
|
|
[Citat] la 4, care este raÅ£ionamentul? Eu am mers pe ideea cÄ? suma cifrelor trebuie sÄ? fie 9, 18, 27 sau 36, dar sunt foarte multe cazuri Å?i mÄ? gândesc cÄ? trebuie sÄ? existe o soluÅ£ie mai simplÄ?. |
Studiul sumei cifrelor mai mult incurca. Numerele de 4 cifre divizibile cu 9 sunt
1008=9x112, 1017=9x113,..., 9999=9x1111. Deci sunt in numar de 1111-111=1000.
[Citat] La 5 cum facem? Am aflat mijloacele laturilor, Å?i am încercat sÄ? aflu douÄ? ecuaÅ£ii ale medianelor ca apoi sÄ? aflu G-ul, dar aici nu îmi iese. Am fÄ?cut Å?i refÄ?cut calculele, dar nimic.. |
Vedeti http://www.pro-didactica.ro/articole/bac2008/tematica/Geometrie_analitica_I/
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|