Autor |
Mesaj |
|
[Citat] pai gasesti doua numere irationale care au suma un numar intreg. de exemplu rad 2+(-rad2)=0. deci valoarea de adevar a afirmatiei este 0. |
multumesc
|
|
la ex 3) cum demonstrezi ca ii injectiva? sau strict crescatoare...
|
|
la 4) eu am 7 cazuri favorabile 1,3 ; 1,5 ; 3,1 ; 3,5 ; 5,1 ; 5,3 ; 3,3
si cazuri posibile cate sunt?
|
|
[Citat] la ex 3) cum demonstrezi ca ii injectiva? sau strict crescatoare... |
Functia
este strict crescatoare. Functia
este tot strict crescatoare. Suma a doua functii strict crescatoare este strict crescatoare.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] la 4) eu am 7 cazuri favorabile 1,3 ; 1,5 ; 3,1 ; 3,5 ; 5,1 ; 5,3 ; 3,3
si cazuri posibile cate sunt? |
De fapt sunt 9=3x3 asemenea perechi. Ai uitat pe (1,1) si (5,5).
Toate perechile sunt 6x6=36. Probabilitatea este 1/4
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
La 5 cum facem? Am gÄ?sit la lungimea laturei este 2, dar nu Å?tiu cum sÄ? demonstrez care sunt punctele rÄ?mase.
|
|
[Citat] La 5 cum facem? Am gÄ?sit la lungimea laturei este 2, dar nu Å?tiu cum sÄ? demonstrez care sunt punctele rÄ?mase. |
Facem figura si acolo se vede ca punctele cautate sunt (1,1) si (-1,3).
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] [Citat] La 5 cum facem? Am gÄ?sit la lungimea laturei este 2, dar nu Å?tiu cum sÄ? demonstrez care sunt punctele rÄ?mase. |
Facem figura si acolo se vede ca punctele cautate sunt (1,1) si (-1,3). |
Å?i eu am observat asta, dar dacÄ? scriu aÅ?a pe foaia de examen ("se observÄ? din desen" mi se dÄ? punctajul?
|
|
[Citat] [Citat] [Citat] La 5 cum facem? Am gÄ?sit la lungimea laturei este 2, dar nu Å?tiu cum sÄ? demonstrez care sunt punctele rÄ?mase. |
Facem figura si acolo se vede ca punctele cautate sunt (1,1) si (-1,3). |
Å?i eu am observat asta, dar dacÄ? scriu aÅ?a pe foaia de examen ("se observÄ? din desen" mi se dÄ? punctajul? |
Probabil n-ar strica niste argumente in plus. Vezi rezolvarea completa cand le o vom publica.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|