Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la ex 4 sunt 28 functii?
la ex 6 cos=-3/8?
|
|
[Citat] la ex 4 sunt 28 functii? |
Toate functiile sunt 4^3=64. Dintre aceste injective sunt
. Raman 40 neinjective.
[Citat]
la ex 6 cos=-3/8? |
Da!
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Raspunsurile mele:
1) Adevarat (calcul si o schimbare de baza)
2)[-1,1] (minumul si maximul functiei si e continua => ia toate val din interval)
3)x=-1 (observam x=-1 solutie si functia este strict crescatoare => sol unica)
4)4^3 - Aranjamente de 4 luate cate 3
5)2/3x+y=0 (calculam panta AB o egalam cu panta dreptei si scoatem ec dreptei)
6)cos(a-b)=-3/8 (ridicam la patrat si calculam)
Daca la un exercitiu aveti alt rezultat va rog sa il postati impreuna cu rationamentul
|
|
[Citat] Raspunsurile mele:
1) Adevarat (calcul si o schimbare de baza)
2)[-1,1] (minumul si maximul functiei si e continua => ia toate val din interval)
3)x=-1 (observam x=-1 solutie si functia este strict crescatoare => sol unica)
4)4^3 - Aranjamente de 4 luate cate 3
5)2/3x+y=0 (calculam panta AB o egalam cu panta dreptei si scoatem ec dreptei)
6)cos(a-b)=-3/8 (ridicam la patrat si calculam)
Daca la un exercitiu aveti alt rezultat va rog sa il postati impreuna cu rationamentul |
Daca citesti un mesaj mai sus vei vedea ca deja am postat rezultatul pentru exercitiul 4 si este diferit de al tau.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la ex 3 cum ati facut.mai multe detalii ca sa inteleg si eu pls.iar la ex 2 de ce e interval inchis? nu e (-1,1)
--- Porcul Mistretz
Manifesta un profund dispretz
fatza de vanator.
|
|
la 4 : 4^3 e doar nr total d functii... iar nr functiilor care sunt injective e 4 ori 3. => nr functiilor care nu sunt injective = 64-12 = 52...eu asa cred daca e verificati
--- ursu
|
|
cum ati facut ex1?
dar ex 3?
|
|
La exercitiul 1,am calculat log in baza 25 din 12 in functie de a si b,facand schimbarea din baza 25 in baza 10.
log 25 din 12= lg 12/lg 25= (b+2a)/2 lg 5
Am inlocuit in relatia data log in baza 25 din 12 si dupa simplificarea cu 2a + b(care e diferit de 0),rezulta ca 1-a=lg 5,de unde 1-lg2=lg 5=> lg10-lg2=lg 5 "A"
La exercitiul 3 am trecut toti termenii in partea stanga si am zis ca functia f(x) = 3^(x+1)+3x+2 este injectiva,deci ecuatia f(x)=0 are solutie unica,pe care am ghicit-o: x=-1
|
|
Poate este ceva ce îmi scapÄ?, dar cum aÅ£i determinat minimul Å?i maximul funcÅ£iei de la ex 2?
Iar la 6 nu cumva se aplicÄ? vreo formulÄ??
|
|
ok, tnx space
|