Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Imi dati va rog o indicatie la punctul 1 c?
|
|
[Citat] Imi dati va rog o indicatie la punctul 1 c? |
Nu stiu exact daca iese dar incearca prin inductie.
|
|
n-are cum prin inductie.. eu la punctul precedent am obtinut a=-1/15..am incercat sa inmultesc cu C^n ca sa obtin I3 dar nu pot finaliza.. sugestiile sunt binevenite :P
|
|
[Citat] Imi dati va rog o indicatie la punctul 1 c? |
se calculeaza B_n cu binomul lui newton. Se observa ca A_2=14A =>
A_n=14_n-1* A. Primul element al lui B_n va fi 6/49+1/49*15_n<15_n.(in cazul in care n-am gresit la calcul);analog celelelte.
|
|
[Citat] [Citat] Imi dati va rog o indicatie la punctul 1 c? |
se calculeaza B_n cu binomul lui newton. Se observa ca A_2=14A =>
A_n=14_n-1* A. Primul element al lui B_n va fi 6/49+1/49*15_n<15_n.(in cazul in care n-am gresit la calcul);analog celelelte. |
Ideea este foarte buna. Probabil sunt niste greseli in calcul, caci nu vad cum se ajunge la acel 49 la numitor.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Imi spuneti va rog cum se rezolva punctul c de la exercitiul 2?
Multumesc
|
|
[Citat] Imi spuneti va rog cum se rezolva punctul c de la exercitiul 2?
Multumesc |
Fie g acel polinom. Pentru ca sa se divida cu X^3-1 este necesar si suficient ca
. Facand substitutiile si notand x=f_1(1), y=f_2(1), z=f_3(1), se obtine un sistem in x,y,z (exact cel de la punctul b)). Rezulta x=y=z=0, si de aici enuntul.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Dar pana la urma cum se face cgestia cu <15^n? Nu cred ca cu binomul lui Newton, e prea mult, trebuie sa foloseasca cumva b), dar cum?
--- Emil
|
|
[Citat] Dar pana la urma cum se face cgestia cu <15^n? Nu cred ca cu binomul lui Newton, e prea mult, trebuie sa foloseasca cumva b), dar cum? |
Odata observat ca
pentru orice
, avem
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
ce solutii mai are sistemu de la 2 b) in afara de solutia banala x=y=z=0 ? cum se face ?
--- iau nota mare la BAC
|