Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Imi puteti spune va rog cum se rezolva exercitiul 1 c?
|
|
imi puteti spune va rog daca relatiile de la punctele b si c sunt relatii globale sau se aplica doar pentru matrici de ordin 2?
|
|
[Citat] imi puteti spune va rog daca relatiile de la punctele b si c sunt relatii globale sau se aplica doar pentru matrici de ordin 2? |
Proprietatea de la b) este specifica matricelor patrate de ordinul 2. Banuiesc ca si c) de asemenea.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la 1 c) cine ne ajuta..?
multumiri
|
|
[Citat] la 1 c) cine ne ajuta..?
multumiri |
In egalitatea det(X+Y)+det(X-Y)=2[detX+det Y] luati
si folositi punctul a) cu x=i si faptul ca
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Atunci trebuia sa spuna la inceput ca A si B si x sunt complexe oarecare, caci demonstratia este aceeasi ca pentru reale, la a) si b) zic, nu?
--- Emil
|
|
La 2,c): ideea este ca matricea asociata lui x^n este matricea asociata lui x^n, se poate lua x de la a) si matricea sa la puteri diferite nu da niciodata I2, avand elemente strict pozitive? Deci puterile lui x sunt un sir infinit din M. E corect?
--- Emil
|
|
problema 2. b) sau c)... stie careva..?
|
|
[Citat] Atunci trebuia sa spuna la inceput ca A si B si x sunt complexe oarecare, caci demonstratia este aceeasi ca pentru reale, la a) si b) zic, nu? |
Corect! Este posibil ca la 12 aprilie sa vedem aceasta modificare in enunt care nu schimba rezolvarile la a) si b).
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
[Citat] La 2,c): ideea este ca matricea asociata lui x^n este matricea asociata lui x^n, se poate lua x de la a) si matricea sa la puteri diferite nu da niciodata I2, avand elemente strict pozitive? Deci puterile lui x sunt un sir infinit din M. E corect? |
Nu avem nevoie de matrice! Cum G este grup, z^n este in G si (z^n)_n este un sir strict crescator.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|