Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Raspunsurile mele:
1) Adevarat (calculam z^2, apoi scriem punctele corespunzatoare numerelor complexe si calculam distanta dintre ele)
2)x= [1,3] (calcul)
3)calculam derivata care e mai mare decat 0 => injectiva apoi calculam limitele functiei la 1 si la inf si observam ca admite darboux => surjectiva ==> bijectiva
4)32
5)5/2
6)sin(45-30)
Daca aveti alt rezultat la un exercitiu va rog postati raspunsul si rationamentul
|
|
as dori rezolvarea la exercitiul 5 de la varianta 39
|
|
[Citat] as dori rezolvarea la exercitiul 5 de la varianta 39 |
Din teorema cosinusului avem:
Deci
|
|
[Citat] Raspunsurile mele:
1) Adevarat (calculam z^2, apoi scriem punctele corespunzatoare numerelor complexe si calculam distanta dintre ele)
2)x= [1,3] (calcul)
3)calculam derivata care e mai mare decat 0 => injectiva apoi calculam limitele functiei la 1 si la inf si observam ca admite darboux => surjectiva ==> bijectiva
4)32
5)5/2
6)sin(45-30)
Daca aveti alt rezultat la un exercitiu va rog postati raspunsul si rationamentul |
asa mi-a dat si mie :D la 3 am facut algebric si m-am incurcat pe acolo.cred k am sa fac si eu cu analiza
--- Porcul Mistretz
Manifesta un profund dispretz
fatza de vanator.
|
|
pff...da am aflat ca numarul functiilor (in total) e 64...dar de ce cand f(1) e par se injumatateste , fiind 32? ms...
--- ursu
|
|
[Citat] pff...da am aflat ca numarul functiilor (in total) e 64...dar de ce cand f(1) e par se injumatateste , fiind 32? ms... |
f(1) poate fi ales in doua moduri,el putand fi 0 sau 2 iar f(2) si f(3) in 4 moduri putand fi oricare din numerele 0,1,2,3.Deci numarul total de moduri este 2*4*4=32.Aproape din intamplare din numarul total de functii de 64 sunt 32 cu aceasta proprietatea ca f(1) e par,de fapt sunt jumatate pentru ca codomeniul are un numar egal de numere pare si impare,daca acest lucru nu avea loc atunci nu mai erau jumatate
|
|
La ex 1 mi-au dat: AB=rad3, AC=5/4, BC=rad(13/4) , e corect?
cum se face mai departe ca sa demonstrez?
|
|
Se poate o rezolvare detaliatÄ? a ex 1? MulÅ£umesc frumos
|
|
[Citat] Se poate o rezolvare detaliatÄ? a ex 1? MulÅ£umesc frumos |
Distanta intre punctele de afixe u si v este
.
Faceti calculele singur pentru a verifica
. Aceasta este conditia ca acele puncte sa fie afixe de triunghi echilateral.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
In varianta 39, problema 2 din erata este ca 1 veche, iar 4 din erata nu apare modificata in item. Ce fac?
--- Emil
|