[Citat] 4. scrii dezvoltarea lui (1+x)^n. pasul urmator este sa derivezi. dupa, dand lui x valoarea 1 obtii ceea ce trebuie
iar la 3 mai scrii sin^2(x)+cos^2(x)=1 si formezi un sistem
|
Din cate vad toti s-au complicat la ex.4.
Deci rezolvarea mea este:
Notam cu S suma noastra de combinari.
Folosim formula combinarilor echivalente: C(de n luate cate k) = C(de n luate cate n-k).
Rescriem S cu formula mentionata mai sus.
Asezam cele 2 moduri in care le-am scris pe S unu sub altul si le adunam.
Obtinem:
2S=n[C(n luate cate 0)+C(n luate cate 1)+C(n luate cate 2)+...+C(n luate cate n)].
Stim din teorie ca C(n luate cate 0)+C(n luate cate 1)+C(n luate cate 2)+...+C(n luate cate n) = 2 la puterea n.
Deci:
2S=n*2 la puterea n
=> S=n*2 la puterea n-1.
q.e.d.
Sper sa gasiti rezolvarea mai pe intzelesul tuturor.
Scz pt postul anterior...nu eram logat ^^