Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Raspunsurile mele:
1) Nu am stiut sa il fac (va rog sa ma ajutati)
2) m=(3/2 , inf) (m>0 delta<0)
3)x= kpi sau x=pi/2 +kpi (ridicat la patrat =>2sinxcosx=0 si le-am luat pe rand)
4)Nu am stiut sa il fac (am incercat cu formula lui Pascal cva dar nu am ajuns la nimic)
5)a=0 (egalam primele 2 si scoatem pe x si y si inlocuim in a 3a)
6)7+rad(13) (teorema cosinusului pt a-l afla pe BC)
Daca la un exercitiu aveti un alt raspuns va rog sa postati atat raspunsul cat si rationamentul
|
|
[Citat] Raspunsurile mele:
3)x= kpi sau x=pi/2 +kpi (ridicat la patrat =>2sinxcosx=0 si le-am luat pe rand)
4)Nu am stiut sa il fac (am incercat cu formula lui Pascal cva dar nu am ajuns la nimic)
6)7+rad(13) (teorema cosinusului pt a-l afla pe BC)
Daca la un exercitiu aveti un alt raspuns va rog sa postati atat raspunsul cat si rationamentul |
Pentru subiectul 1.In general se arata ca un numar nu e rational prin reducere la absurd.Presupunem ca :
|
|
[Citat] Raspunsurile mele:
6)7+rad(13) (teorema cosinusului pt a-l afla pe BC) |
Pentru ex 4.Sunt multe solutii la aceasta problema,personal pot da 3 sau chiar 4 rezolvari,dar o idee standard care functioneaza la mai multe sume de combinari e urmatoarea:se considera functia
care se deriveaza si apoi se egaleaza x cu 1(sau in alte cazuri se integreaza de la 0 la 1).
Daca vrei pot sa argumentez de ce e utila aceasta functie si cum putem calcula efectiv diverse sume de combinari cu ajutorul ei,inclusiv cea de fata.
|
|
Oricum,mi se pare o problema destul de dificila pentru subiectul 1.O sa revin curand si o sa redactez efectiv rezolvarile pe care le pot da acestei probleme.
|
|
La Ex 1:MRA
presupunem la log2(3)apartine lui Q => ca log2(3)=a/b cu (a,b)=1 , b <>0;
log2(3)=a/b <=>log2(3)=log2(2^a/b) <=> 3=2^a/b . Cum 3 apartine lui Q => ca 2^a/b apartine lui Q => a/b apartine lui Z => a divide b. Contradictie deoarece (a,b)=1 => log2(3) nu partine lui Q.
1) mai sus
2)m apartine (3/2, infinit)
3)Se ridica la patrat dar se tine seama ca apar solutii false adica in pi/2 si 3pi/2 sin(x) +cos(x) =-1 cea ce nu e adevarat . Solutie x apartine pi/2 +2kpi,2kpi cu k apartine lui Z.
4)rezolvarea e mai sus
5)a=0
6)P= 7+ rad(13)
--- JEOeweweweew
|
|
[Citat] La Ex 1:MRA
log2(3)=a/b <=>log2(3)=log2(2^a/b) <=> 3=2^a/b . Cum 3 apartine lui Q => ca 2^a/b apartine lui Q => a/b apartine lui Z => a divide b. Contradictie deoarece (a,b)=1 => log2(3) nu partine lui Q.
1) mai sus
3)Se ridica la patrat dar se tine seama ca apar solutii false adica in pi/2 si 3pi/2 sin(x) +cos(x) =-1 cea ce nu e adevarat . Solutie x apartine pi/2 +2kpi,2kpi cu k apartine lui Z.
4)rezolvarea e mai sus
5)a=0
6)P= 7+ rad(13) |
nu prea inteleg la ex 3 ce e cu solutiile alea.dati-mi va rog mai multe explicatii ,cum e cu solutiile ale :D .eu am scris teorema fundamentala a trigonometrie,si am inloc in ea sin x= 1-cos x.mi-a dat cos x(1-cos x)= o de aci =>cos x=0 =>x=+ sau - pi/2 + 2kpi
cos x=1 => x =2kpi. e bun cum am facut eu ? eu zic ca e bun,dar nu prea am inteles chestia cu solutiile false :D
--- Porcul Mistretz
Manifesta un profund dispretz
fatza de vanator.
|
|
[Citat] [Citat] La Ex 1:MRA
1) mai sus
4)rezolvarea e mai sus
5)a=0
6)P= 7+ rad(13) |
nu prea inteleg la ex 3 ce e cu solutiile alea.dati-mi va rog mai multe explicatii ,cum e cu solutiile ale :D .eu am scris teorema fundamentala a trigonometrie,si am inloc in ea sin x= 1-cos x.mi-a dat cos x(1-cos x)= o de aci =>cos x=0 =>x=+ sau - pi/2 + 2kpi
cos x=1 => x =2kpi. e bun cum am facut eu ? eu zic ca e bun,dar nu prea am inteles chestia cu solutiile false :D |
Metoda este in regula, dar trebuie sa verifici la sfarsit solutiile obtinute caci ai facut un rationament de genul:
"daca x satisface ecuatia din enunt atunci ca satisface si cos x(1-cos x)=0."
Nu rezulta de nicaieri ca ai si implicatia inversa. Ca sa te convingi inlocuieste x=-pi/2 in ecuatie si vezi ca nu este solutie.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
ms :D
--- Porcul Mistretz
Manifesta un profund dispretz
fatza de vanator.
|
|
[Citat] [Citat] Raspunsurile mele:
6)7+rad(13) (teorema cosinusului pt a-l afla pe BC) |
Pentru ex 4.Sunt multe solutii la aceasta problema,personal pot da 3 sau chiar 4 rezolvari,dar o idee standard care functioneaza la mai multe sume de combinari e urmatoarea:se considera functia
care se deriveaza si apoi se egaleaza x cu 1(sau in alte cazuri se integreaza de la 0 la 1).
Daca vrei pot sa argumentez de ce e utila aceasta functie si cum putem calcula efectiv diverse sume de combinari cu ajutorul ei,inclusiv cea de fata. |
eu sincer nu prea ma inteles solutia ta...te rog daca poti sa scrii una mai detaliata..mc
--- x
|
|
la exercitiul 3
sin x + cos x = 1 <=> sin x + sin (pi/2 - x) = 1
<=> 2sin(pi/4)cos(x-pi/4) = 1
=> cos(x-pi/4)=rad2/2
x-pi/4 = +-arccos(rad2/2)+2kpi
x-pi/4= +-pi/4 + 2kpi => x=2kpi
x=2kpi + pi/2
|