Autor |
Mesaj |
|
Postati aici intrebari legate de problemele din aceasta varianta.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
la 1b.. o demonstratie mai elocventa..
eu am gasit 6 forme de minori nuli de ordin 2
|11| |11| |22| |22| |12| |21|
|11| |22| |11| |22| |12| |21|
si oricum am combina 2 dintre acestia pentru a forma 2 linii la matricea de ordin 3 se vede ca sunt proportionale.. nu sunt satisfacut de aceasta rezolvare.. daca stie cineva una mai "frumoasa" va rog postati
|
|
[Citat] la 1b.. o demonstratie mai elocventa..
eu am gasit 6 forme de minori nuli de ordin 2
|11| |11| |22| |22| |12| |21|
|11| |22| |11| |22| |12| |21|
si oricum am combina 2 dintre acestia pentru a forma 2 linii la matricea de ordin 3 se vede ca sunt proportionale.. nu sunt satisfacut de aceasta rezolvare.. daca stie cineva una mai "frumoasa" va rog postati |
Vezi ca proprietatea nu este doar pentru matrice din M! Incearca reducere la absurd.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
si la 1 c) ??
help pls
|
|
[Citat] si la 1 c) ??
help pls |
Cum s-a vazut, pentru ca o matrice sa aiba rangul 2, trebuie ca oricare 2 linii ale sale sa fie proportionale. Matricele care au pe fiecare line elementele egale ( adica au linii 111 sau 222) sunt in numar de 8. Daca o matrice de rang 1 are pe o linie elemente neegale, atunci din conditia de proportionalitate rezulta ca celelate 2 linii coincid cu aceasta. Sunt 6 astfel de matrici (cele care au toate cele 3 linii egale fie cu 112, fie cu 121, fie cu 211, etc)
|
|
La 1, b) va rog: cum se arata ca liniile sunt proportionale, pe calea cea mai scurta? Adica, apar situatiile cand avem zerouri si e mult de discutat.
--- Emil
|
|
[Citat] La 1, b) va rog: cum se arata ca liniile sunt proportionale, pe calea cea mai scurta? Adica, apar situatiile cand avem zerouri si e mult de discutat. |
Eu as incerca prin reducere la absurd. Daca presupunem ca exista doua linii care nu sunt proportionale obtinem exact faptul ca determinantul unui minor de ordinul doi nu este nul.
--- Pitagora,
Pro-Didactician
|
|
Eu m-am gandit s-o iau babeste.
Am luat matricea A la cazul general.
A=
a1 a2 a3
a4 a5 a6
a7 a8 a9
De aici am fixat a1. Pt a1 dif de 0 => rang(A)>=1.Daca A are rangul 1 => toti minorii de ord 2 trebuie sa fie 0.
am luat minorii:
a1 a2
a4 a5 al caror det e a1a5-a2a4=0 => a1/a4=a2/a5
a1 a3
a4 a6 al caror det e a1a6-a3a4=0=> a1/a4=a3/a6
Din cele 2 relatii => a1/a4=a2/a5=a3/a6 care e chiar proportionalitatea dintre linia 1 si 2
Analog si pt ceelalalte.
e corecta?
|
dunca
Grup: membru
09 Apr 2008, 21:09 |
2. a) ?
--- Domnule Adomnitei, sa recapitulam, cate stele se afla pe drapelul UE (Uniunea Europeana)? Oare cate ?
|
|
E evident ca daca x>=0 si p,q,r>0, atunci f(x)>0
|
|
la 2 b) se obtine -3r-3p^2+9pq ?
--- iau nota mare la BAC
|